Utorak, 23/01 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
23/01Iran vs UAE1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
22/01/2024 13:31
Obe ove selekcije igraće, očekivano u osini finala Azijskog kupa, a direktni duel odlučiće ko će biti prvi u grupi. Meč se igra u utorak od 16 časova.
Iran

Već duži niz godina Iran je jedna od najboljih ekipa sa azijskog kontinenta, ali punih 48 godina nisu uspeli da se popnu na vrh Azije. Jesu tri puta bili šampioni, ali je to bilo još 1968, 1972 i 1976 godine. Igrali su na Mundijalu u Kataru, malo je nedostajalo da odu u nokaut fazu ali ih je poraz od SAD, sigurno i najbolniji, u tome sprečio. Na prošlom Azijskom kupu stali su u polufinalu zbog poraza od Japana i sada su u Dohu doli po trofej. Krenuli su dobro sa dve pobede. Savladali su Iranci ubedljivo Palestinu i minimalnim rezultatom Hong Kong, ali je i polse žreba bilo jano dda je jedini pravi konkurent u ovoj grupi selekcija Ujedinjenih Arapskih Emirata, prethodnog domaćina ovog takmičenja. Mehdi taremi i Sardar Uzmun su i dalje predvodnici ove selekcije, dok je na klupi, umesto Karlosa Keiroša, sada Amir Galenei.

Ujedinjeni Arapski Emirati

Emiraćani su očekivali da dođu do trofeja na prethodnom Azijskom kupu koji su organizovali. Sve je bilo idealno do polufinala, a tada se pojavio Katari i ponizio ih u Abu Dabiju sa 4:0. Namestilo se tako da Emiraćani već sada imaju priliku da se revanširaju Kataru i to u Dohi, samo je pitanje da li su sposobni za tako nešto. Njihovi fudbaleri nemaju potrebu da igraju u inostranstvu, s obzirom koji se novac okreće u njihovoj ligi, a najbolji pojedinac i dalje je opasni strelac Ali Mabkut. U prvom kolu Emirati su očekivano pobedili Hong Kon sa 3:1, ali su razočarali u duelu sa Palestinom i igrali nerešeno 1:1. Plasman u osminu finala je siguran, ali da bi završili kao prvi u grupi moraju da pobede opasni Iran.

Predlog

Iranci neće ništa rizikovati kada je osvajanje prvog mesta u pitanju i, potencijalno, lakši nastavak takmičenja. Njima i bod odgovara, ali nikad ne smete igrati na taj način jer uvek možete biti šokirani u finišu nekim golom. Zato je naš predlog jedinica sa koeficijentom 1.68 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.