Sreda, 24/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
24/01Južnoafrička Republika vs Tunis1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
23/01/2024 17:34
Pred početak Afričkog kupa nacija smatralo se da će ove dve selekcije lako u nokaut fazu. Sada se direktno bore za plasman. Meč se igra u sredu u 18 časova.
Južna Afrika

Bafana Bafana odavno nije selekcija koje se plaše čak i afričke reprezentacije. Kada su 2010. godine organizovali Mundijal smatralo se da će možda napraviti najveći uspeh, pto se neke selekcije sa \'\'crnog kontinenta\'\' tiče, ali je umesto njih to tada uradila Gana, da bi maroko u Kataru zasenio sve plasmanom u polufinale. Južna Afrika nije igrala na prethodnom kontinentalnom takmičenju, a ono od 2019. godine okončali su u četvrtfinalu. Sada je selektor Belgijanac Ugo Bros, ali on nije imao na raspolaganju neki posebno kvalitetan izbor igrača s obzirom da je Juđna Afrika jedna od retkih selekcija koja nema nijednog fudbalera u pet najjačih evropskih liga. U Evropi su samo Sitore i Majanbela, u Portugaliji odnosno na Kipru, a internacionalac je i Persi Tau u Egiptu. U prva dva kola Bafana Bafana je izgubila od Malija, da bi onda ubedljivo slavila protiv Namibije.

Tunis

Orlovi Kartagine potpuno su razočarali na startu Afričkog kupa nacija. U prvom kolu Tunis je poražen od slabe Namibije, što je bio svojevrstan šok za sve, ali su se donekle ispravili u drugom kolu remijem sa Malijem, i tako ostali u konkurenciji za osminu finala. Igrali su fudbaleri Tunisa na dva prethodna MUndijala a u Kataru su ostavili sjajan utisak, pre svega zbog pobede nad Francuskom, ali i remija sa Danskom. Na kraju ta četiri boda nisu bila dovoljna za odlazak u nokaut fazu, presudio im je poraz od Australije. Klupa je i dalje poverena Žalelu Kadriju, a u selekciji su vrlo dobri fudbaleri, poput Vahbija Kazrija, Eljeza Skirija ili Ben Slimana. Njima je pobeda nad Južnom Afrikom uslov da odu u osminu finala, a ako to urade mogli bi da budu učesnici i same završnice.

Predlog

Po kvalitetu sastavala Tunis je znatno ispred Južnoafrikanaca, ali to na ovakvom takmičenju ne mora ništa da znači, u šta smo se uverili od početka Afričkog kupa nacija. Ta Orlove Kartagine više nema popravnog, samo pobeda ih ostavlja u igri, dok za Južnu Afriku i bod mođže da bude spasonosan, pa čak i minimalan poraz, u zavisnosti od ostalih rezultata. Naš predlog je pobeda Tunisa za koju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.