Sreda, 24/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
24/01Zambija vs Maroko1X2tip: X
7 / 10 Ulog
23/01/2024 17:50
Sva je prilika da ćemo obe selekcije gledati u anstavku Afičkog kupa nacija, pod uslovom da nijedna ne izgubi ovaj meč. Poslednja utakmica grupne faze igra se u sredu u 21 čas.
Zambija

Skoro deceniju Zambija nije igrala na završnom turniru Afričkog kupa nacija, ali su zato jednom stigli na sam vrh, bilo je to 2012. godine kada su u finalu, mimo svih očekivanja, pobedili Obalu Slonovače. Nakon toga nisu imali većih uspeha, dva puta su \'\'zaglavili\'\' u grupi, a onda se nisu ni kvalifikovali od 2015. godine. Sada imaju respektabilan tim koji sa klupe predvodi iskusni Avram Grant, nekadašnji šef struke Čelsija ali i Partizana jednu polusezonu.Patson Daka je nakopasniji napadač Zambije, njumu društvo u špicu pravi Sakala koji je do skoro igrao u Rendžersu, ali ne smeju se zaboraviti ni Banda iz lećea ni Kangva iz Crvene zvezde. U prva dva kola su bez pobede ali i bez poraza. Po 1:1 igrali su sa Kongom i sa Tanzanijom. Čini se da su Tanzaniju morali da savladaju pošto bi ih sada poraz od Maroka eliminisao iz takmičenja.

Maroko

Verovatno javnost u Maroku ne bi prihvatila ništa osim trofeja na ovom takmičenju. Selekcija ove zemlje je prva iz Afrike koja je igrala u polufinalu nekog Mundijala, desilo se to na prethodnom u Kataru, kada su na kraju bili 4. a li su još u grupi i eliminacionoj fazi \'\'skinuli\'\' nekoliko velikih skalpova, poput Kanade, Belgije, Portugalije i Španije. Marokanci su u prvom kolu lako izašli na kraj sa Tanzanijom pa protiv Konga nisu preterano zapinjali. Remi od 1:1 sasvim je dobvoljan za nastavak pohoda ka završnici, a sada je samo pitanje hoće li malo taktizirati pred meč sa Zambijom i birati rivala u osmini finala, s obzirom da ova grupa igra poslednja pred nokaut fazu. Hakimi, Mazraui, Zijeh, En Nesiri i ostali spremni su da se popnu na krov Afrike, samo je pitanje da ih neko ne šokira u eliminacionoj fazi.

Predlog

Maroko je sigurno u dalje takmičenje, čak i da izgubili, a Zambiji je neophodona makar bod. U takvoj konstelaciji sumnjamo da će bilo ko od dva selektora narediti napad po svaku cenu i očekujemo opreznu igru. Lavovi Atlasa su favoriti ali nam nešto govori da na ovom meču pobednika neće biti i da će obe selekcije, podruku, zajedno u osminu finala. Naš predlog je x sa kvotom 3.70 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.