Četvrtak, 25/01 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
25/01Jordan vs Bahrein1X2tip: X
7 / 10 Ulog
23/01/2024 19:10
Jordanci su već izborili plasman u nokaut fazu na Azijskom kupu dok Bahrein tek treba da se za to izbori. Meč poslednjeg kola grupne faze igra se u četvrtak u 12.30.
Jordan

Svako ko je potcenio Jordan grdno se pokajao, a tu mislimo, pre svega, na favorizovane Južne Korejce. Iz dve utakmice Jordanci su sakupili 4 boda i svakako će igrati u drugoj, eliminacionoj, fazi. Sada je samo pitanje sa koje će pozicije u razigravanje. Oni i Koreja imaju po 4 boda, ali Jordan ima bolju gol razliku, mada će Son i društvo imati slabijeg rivala u poslednjem meču, selekciju Malezije. Vitezovi, kako glasi nadimak fudbalera Jordana, imali su solidnih rezultata u svojoj skorijoj istoriji. Dva puta su bili četvrtfinalisti kontinentalnog prvensztva, a za Mundijal u Brazilu su čak igrali baraž protiv Urugvaja, u kome nisu imali realne izglede. Najbolji pojedinac je Musa Al Tamari, napadač francuskog Monpeljea koji je postigao dva gola u pobedi nad Malezijom od 4:0. Ostala dva dao je Mahmud Al Mardi. Protiv Koreje, u remiju 2:2, Al Tamari se nije upisao u strelce, ali je svakako bio najveća opasnost po \'\'kosooke\'\'.

Bahrein

Dva puta je Bahrein bio nadomak odlaska na najveću svetsku smotru fudbala, na Mundijal, prvo u Nemačkoj 2006. a onda i u Južnoj Africi 2010. Oba puta su stigli do Interkontinentalnog baraža, imali su realne izglede protiv Trinidada i Tobaga odnosno Novog Zelanda, ali su ostajali bez plasmana. Zato su igrali u polufinalu Azijskog kupa 2004. godine, dok su u naredne dve decenije bez većih uspeha, mada su na prethodnom takmičenju prošli grupu. Verovatno će i sada, imaju tri boda zbog pobede nad Malezijom, ali bi im jedan bod protiv Jordana garantovao nokaut fazu. Izgubili su od Južne Koreje ali na bodove iz tog meča nisu ni računali. U krajnjoj liniji i treće mesto sa 4 boda odvelo bi ih među 16 najboljih, dok bi uz poraz morali da kalkulišu.

Predlog

Jordan je kvalitetniji od Bahreina u ovom momentu, što su pokazali i rezultati u prva dva kola. Međutim, u ovom meču jedan bod vodi oba tima dalje, s tim što bi Jordanci, najverovatnije, izgubili prvo mesto. Nije to toliko bitno, pa pokušajte sa nerešenim ishodom u ovom meču, a za x se dobija kvota 2.89 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.