Četvrtak, 25/01 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
25/01Saudijska Arabija vs TajlandUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
23/01/2024 19:37
Očekivano, i Saudijska Arabija i Tajland igraće u nokaut fazi Azijskog kupa. Meč za prvo mesto u grupi na programu je u četvrtak u 16 časova.
Saudijska Arabija

Maksimalan broj bodova sakupili su Saudijci polse dve utakmice u grupnoj fazi. Pobedili su prvo na premijeri Oman sa 2:1, dok su rezultatom 2:0 savladali selekciju Kirgistana. Jasno je da idu dalje, a za prvo mestio u grupi neophodan im je barem bod u meču sa Tajlandom jer i ova selekcija ima 4 boda na kontu pre direktnog duela sa Zelenim Sokolovima. Nastup na Mundijalu u Kataru možda je bio prekretnica kada je fudbal u Saudijskoj Arabiji u pitanju. Pobedili su tada na startu Argentinu, kasnijeg šampiona sveta, ali posle dva poraza posle toga nisu našli put do nokaut faze. Ulaganja u najpopularniji sport su ogromna zahvaljujući šeiku Bin Salmanu, koji je ulagao i u mnoge evropske timove. Sada je liga u Saudijskoj Arabiji jedna od jačih u svetu a svakako najjača u Aziji. Sijaset velikih fudbalskih zvezda igra u ovom šampionatu i to pozitivno utiče i na nacionalni tim.

Tajland

Imao je i Tajland sasvim solidan rezultat na Azijskom kupu 2019. godine. Mada su krenuli porazom od Indije, pa je to uslovilo i rastanak sa tadašnjim selektorom Milovanom Rajevcem, uspeli su da osvoje dovoljan broj bodova i plasiraju se u eliminacionu fazu. Sada je na klupi japanski stručnjak  Masatada Iši, od koga se očekuje da odvede Tajland do najvećeg uspeha, barem do četvrtfinala. U prva dva kola sakupili su 4 boda, startovali su Ratni Slonovi sigurnim trijumfom nad Kirgistanom od 2:=, dok su u važnom okršaju sa Omanom ostali neporaženi i odigrali meč bez golova. Za 180 minuta nije im se zatresla mreža, što je pohvalno za odbranu ove selekcije. Najbolji igrač tima je kapiten Teraton Bunmatan, dok u danskom Odenzeu igra Nikolas Mikelson kome je mjka Tajlandžanka.

Predlog

Po bod na obe strane zadovoljio bi apetite obe selekcije i Saudijci bi ostali prvi a Tajlanđani drugi. Nije nemoguće da se tako nešto desi, mada smo uvereni da će obe reprezentacije pokuašti da dođu do pobede. Naš predlog je igra na mali broj golova, pokazali su i jedni i drugi da im je defanziva jači deo tima, a za 0-2 gola koeficijent je 1.70 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.