Subota, 27/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
27/01Angola vs Namibija1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
25/01/2024 12:33
Na Afričkom kupu nacija kreće ono pravo, eliminacione borbe. U osmini finala sastaju se Angola i Namibija u subotu od 18 časova.
Angola

Moramo reći da smo od Angole očekivali prolaz u nokaut fazu, mada su u grupi bili odlični Alžir i Burkina Faso, te nešto slabija Mauritanija. Na kraju je bez plasmana ostao Alžir kao poslednji, dok je Angola završila kao prva sa 7 osvojenih bodova. Pobedili su Mauritaniju i Burkinu Faso, dok su na premijeri igrali neređeno sa Alžircima. Crne Antilope nisu igrale na prethodnom Afričkom kupu nacija, pa je sam plasman među 16 najboljih lep uspeh, ali ne nameravaju da se tu zaustave. Selektor je Pedro Gonsalveš a najveće zvezde tima su Luvumbo iz Kaljarija, Žeremi Bela iz Klermona i Nurio Fortuna iz Genta. U prva tri kola po dva puta su strelci bili Žerson Dala i Mabululu, oba fudbalera igraju kao internacionalci u Aziji.

Namibija

Ulazak među 16 najbolji selekcija na \'\'crnom kontinentu\'\' uspeh je za selekciju Namibije. Oni su prošli grupu sa samo jednim datim golom, četiri osvojena boda i gol razlikom 1:4. Ispada da je za njih bio ključan prvi meč u kome su šokirali Tunis i slavili golom Hotoa u finišu meča. Usledio je ubedljiv poraz od Južne Afrike sa 4:0 da bi ih u narednu fazu odveo remi bez golova sa selekcijom Malija u poslednjoj utakmici. Hrabri Ratnici, kako glasi nadimak ove reprezentacije, nemaju poznatih fudbalera, bar ne kod običnih pratilaca fudbala. Rajan Njambe je igrao za nekoliko engleskih klubova ali uglavnom u nižim rangovima, dok dvojica prvotimaca trenutno nose dres Lirije iz Prizrena. Ovo im je četvrto učešće na kontinentalnom prvenstvu a pobeda protiv Tunisa bila je njihova prva na završnim turnirima, kao i pto je ovo prvi put da igraju u nokaut fazi.

Predlog

Pobednik ovog meča osmine finala igraće u četvrtfinalu sa boljim iz okršaja Kameruna i Nigerije. Angola svakako važi za favorita a smatramo da neće biti bez šanse ni protiv pobednika ovog drugog meča. Zato se odlučujemo za pobedu Angole, a za nju se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.10.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.