Nedelja, 28/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
28/01Egipat vs Kongo DR1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
27/01/2024 19:50
U osmini finala Afričkog kupa nacija sastaju se Egipat, jedan od favorita, i Kongo koji može svakog da iznenadi. Meč je na programu u subotu od 21 čas.
Egipat

Faraoni su bez pobede prošli u drugu fazu takmičenja. Doduše nisu imali ni poraz, s obzirom da su sve tri utakmice u grupi okončali identičnim rezultatom 2:2. Remizirali su sa Mozambikom, Ganom i Zelenortskim Ostrvima, a taj poslednji meč sa Zelenorćanima bio je posebno dramatičan u finišu. Smarali su Egipćani da im je neophodna trijumf, jer je Gana vodila sa 2:0 protiv Mozambika, došli do prednosti u 93. minutu, ali su primili gol u 99. i popadali po travi misleći da su ispali. Nisu znali da je MOzambik izjednačio protiv Gane na 2:2 i tako Ganu izbacio iz takmičenja. Egipat je poslednji meč igrao bez MOhameda Salaha i veliko je pitanje hoće li se napadač Liverpula pojaviti u meču sa Kongom. Od toga će mnogo zavisiti i uspeh Egipta. Najavčjeno je da će igrati, jer sada više nema popravnog.

Kongo

Pravi raritet je podatak da ni Kongo nije pobedio u prve tri utakmice ali nije ni izgubio. I oni su dalje prošli sa tri remija, samo sa manje golova. Kongo je protiv Zambije i Maroka igrao 1:1 u prva dva kola, da bi u poslednjem igrao bez golova protiv Tanzanije, ali mu je i to bilo dovoljno za drugo mesto u grupi iza neprikosnovenog Maroka sa 7 bodova. Kongo je nekadašnji Zair, igrali su pod tim imenom na Mudijalu u Nemačkoj 1974. godine i još se pamti poraz od Jugoslavije sa 9:0, jedan od dva najubedljivijih ikada na Svetskim prvenstvima. Ka prvenstvima Afrike Leopardi imaju treće mesto iz 2015. godine, a sada imaju ozbiljan tim sa nekoliko odličnih igrača iz evropskih kluova. Visa je u Brentfordu, Vamangituka u Štutgartu a Bakambu u Galatasaraju.

Predlog

Egipat je favorit u ovom meču ali ponaljamo da mnogo toga zavisi od igranja Moa Salaha i stanja njegove povrede. Verujemo da navijači Liverpula vole da Egipat ispade i da im se najbolji strelac što pre vrati. Ipak, Salah je posvećen domovini i igra uvek punom snagom. pokušajte s jedinicom, za pobedu Egipta dobija se kvota 2.57 u kladionici Primobet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.