Ponedeljak, 29/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
29/01Senegal vs Obala SlonovačeUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
27/01/2024 20:14
Derbi osmine finala svakako je okršaj branioca titule i domaćina. Meč u Abidžanu igra se u ponedeljak u 21 čas.
Senegal

Lavovi Terange su dominirali na \'\'crnom kontinentu\'\' poslednjih godina. Ne samo da su aktuelni vladari na Afričkom kupu nacija, već su igrali, sasvim solidno, i na Mundijalu u Kataru. Verovatno bi i prošli grupu, koja nije bila toliko zahtevna, da je sa reprezentacijom otputovao i najbolji fudbaler Sadio Mane, ali se on neposredno pred Svetsko prvenstvo povredio u Bajernu, tadašnjem klubu. Sada je i Mane u Saudijskoj Arabiji, a od njega Mendija, Džeksona, Sara, Kulibalija i ostalih, zavisi hoće li afrička kruna ostati na njihovoj glavi. U grupnoj fazi Senegal je pobedio u sve tri utakmice, protiv Gambije, Kameruna i Gvineje, a dali su osam golova na ta tri meča, mada je jedino Lamine Kamara iz meca dva puta bio strelac.

Obala Slonovače

O koncu je visio plasman domaćina Afričkog kupa nacija u nokuat fazu Umuali su se na mala vrata, kao jedna od četiri najboljih trećeplasiranih selekcija, mada su u tri utakmice osvojili samo 3 boda. Do njih su stigli na startu takmičenje pobedom protiv Gvineje Bisao sa 2:0 i tada se mislilo da će Slonovi bez problema u nokaut fazu i da će čak moći i da biraju rivala na kraju. Ipak, usledio je poraz od Nigerije sa 1:0 i na kraju poniđavajući od Ekvatorijalne Gvineje sa čak 4:0. Na ruku im nije išla ni gol razlika, pa ih je spasilo to što je Gana primila dva gola u samom finišu od Mauritanije i ostala na dva osvojena boda, pa je Obala Slonovače kao poslednja, četvrta, u toj grupi timova ušla u drugu fazu. Ako Pepe, Fofana, Sangare, Ale i ostali, budu i protiv Senegala tako igrali, šanse su im minimalne, ali ne zaboravite da su Slonovi domaćini i da suđenje u Africi naklonjeno domaćem timu.

Predlog

Kada se sastaju Senegal i Obala Slonovače najčešće bude nerešeno. Poslednji duel, početkom 2023. godine dobio je Senegal minimalnim rezultatom, a više od dva gola nije palo ni na tri prethodna duela završena remijem. S obzirom da se igra na ispadanje ne očekujemo ni sada goleadu, pa je naš predlog za ovaj zanimljiv meč igra na mali broj golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici SuperBet iznosi 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.