Ponedeljak, 29/01 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
29/01Irak vs JordanUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 1.50
7 / 10 Ulog
27/01/2024 20:34
Iračani su najprijatnije iznenađenje na Azijskom kupu i favoriti su za prolaz među osam najboljih. Meč sa Jordanom igra se u ponedeljak u 12.30.
Irak

Nije da Irak i ranije nije znao da oduševi, ova selekcija je 2007. godine i trijumfovala na Azijskom kupu, ali su Iračani uvek važili za tvrdu, neretko i grubu, reprezentaciju, koja ne preza način da dođe do cilja. Sada je sve drugačije, Irak je ostvario tri pobede u grupi a pritom je postigao osam golova Napad je sada glavni, pa odbrana trpi i Iračani su primili na svakom meču gol, ukupno im se mreža četiri puta tresla. Počeli su trijumfom protiv Indonezije sa 3:1, ali je to bilo očekivano, što se ne može reći za pobedu nad Japanom od 2:1, verovatno glavnim favoritom na prvenstvu u Azije. Na kraju su efikasni bili i protiv Vijetnama koga su porazili sa 3:2. Selektor je Španac Hesus Kasas i njemu treba zahvaliti za ovakve igra Iraka. Protiv Vijetnama je dvostruki strelac bio Ajman Husein, koji je tako sa 5 golova na završnim turnirima postao drugi najbolji strelac ove reprezentacije. Očekuje se da proradi mladi Zidan Ikbala, fudbaler Mančester Junajteda na pozajmici u Holandiji, ali i Husein Ali i Osman Rašid koji takođe igraju u Evropi.

Jordan

Vitezovi iz Jordana imali su malo većih komplikacija da dođu do nokaut faze mada su i oni veći deo posle završili već na startu, ubedljivom pobedom od 4:0 protiv Malezije. Igrali su odlično i protiv Južne KOreje, jedog od favorita na ovom takmičenju i ostavrili remi 2:2. Podbacili su na kraju porazom od Bahreina, ali minimalnim. Njihov najbolji igrač je Musa al Tamari koji igra za francuski Monpeleje. On je u prva tri kola postigao dva gola, koliko i Mahmud Al Mardi, koji igra za Al Husein. Ostali igrači slabo su poznati ali to ne znači da je Jordan slaba reprezentacija, posebno ako se uzmu azijske prilike. Plasmanom u osminu finala ostvarili su svoj cilj i sada rasterećeni mogu da iznenade svakog.

Predlog

Fudbaleri ove dve selekcije nisu mnogo poznati pratiocima ove igre, osim onima koji baš prate šta se dešava u Aziji i tamošnjim ligama. Ali po onome što smo videli u prva tri kola smatramo da je Irak ozbiljniji tim i da bi trebalo da se nađe u četvrtfinalu. Naš predlog je domaćin, a to je formalno Irak, daje dva gola, a za T12+ kvota je 2.46 u kladionici Meridianbet.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.