Utorak, 30/01 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
30/01Saudijska Arabija vs Južna KorejaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
29/01/2024 12:30
Apsolutni derbi osmine finala Azijskog kupa je okršaj Saudijske Arabije i selekcije Južne Koreje. Utakmica se igra u utorak u 17 časova.
Saudijska Arabija

Zeleni Sokolovi su ozbilja selekcija a u to smo se uverili i na Mundijalu kada su u prvom kolu pobedili kasnijeg svetskog šampiona Argentinu. Nije to bilo prvo učešće Arabljana na najvećoj fudbalskoj smotri, a 1994. godine su čak uspeli da prođu i grupu. Liga je verovatno najjača van Evrope, ako ne uključujemo Argentinu i Brazil, mnogo svetskih asova igra u Saudijskoj Arabiji i to je povećalo zanimalnje za fudbal. U tri utakmice u grupnoj fazi nisu imali mnogo problema da osvoje prvo mesto, pobedili su Oman i Kirgistan u prva dva kola da bi protiv Tajlanda igrali nerešeno, a i to im je bilo dovoljno. Na tom meču nisu realizovali jedanaesterac, što ih je sprečilo da u drugu fazu pređu sa maksimalnim učinkom. Na kraju im to prvo mesto nije donelo ništa dobro pošto će već u osmini finala igrati protiv jednog od favorita, selekcijom Južne Koreje.

Južna Koreja

Verovali ili ne Korejci su poslednji put bili najbolji na kontinentalnom šampionatu pre 60 godina. To je prosto neverovatan podatak kada znamo da kakvu reprezentaciju ima ova zemlja i da je 2002. godine igrala u polufinalu Mundijala, koji je, zajedno sa Japanom, i organizovala. Pokušaće da svoju treću titulu osvoje ovde u Kataru, gde su pre 13 meseci igrali na Svetskom prvenstvu i probili su u nokaut fazu u kojoj ih je zaustavio Brazil. Selektor Južne Koreje je čuveni napadač \'\'Elfa\'\' Jirgen Klinsman, a u selekciji su već dokazani fudbaleri poput Totenhemovog Sona, Kim Min Džaea iz Bajerna, Li Kang Ina iz PSŽ-a, te Hvana iz Vuulverhhemptona i Sunga iz Majnca. U grupnoj fazi nisu blistali, pobedili su samo Bahrein na premijeri sa 3:1, dok su protiv Jordana i Malezije igrali nerešeno 2:2 odnosno 3:3.

Predlog

Korejci su pokazali da im je napad bolji deo tima, dali su 8 golova u tri meča, ali su primili čak 5. Li Kang In je najbolji strelac sa tri pogotka a Hjong Min Son je dao dva. S druge strane Saudijska Arabija je primila samo jedan pogodak i ona se uzda u čvrstu odbranu. Videćemo čiji će stil igre nadvladati, a naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.94 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.