Utorak, 30/01 - Fudbal, Švajcarska, Super League
30/01Jang Bojs vs Yverdon1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
29/01/2024 12:44
Aktuelni šampion Švajcarske nije dobro otvorio drugi deo sezone. Priliku za popravni ima protiv novalije u utorak od 20.30.
Jang Bojs

\'\'Mladi momci\'\' su poraženi na Sent Jakobu u Bazelu u subotu uveće sa 1:0 ali su i dalje lideri u švajcarskoj Super ligi. Nisu bili na svom nivou ni na prvom meču u 2024. godini ali su uspeli da u Bernu pobede Grashopers minimalnim rezultatom. Takva izdanja mogu da zabrinu navijače, pogotovo pre dvomeč sa lisabonskim Sportingom u šesnaestini finala Lige Evrope. Jang Bojsi su osvojili treće mesto u svojoj grupi Lige šampiona i preselili se u slabije evropsko takmičenje. Utakmica protiv Iverdona je pretposlednja u regularnig delu šampionata, posle 22. kola liga se deli na dva dela, prvih šest timova nastavlja u plej-ofu a ostatak lige igra u plej-autu. \'\'Mladi momci\'\' su trenutno prvi sa pet bodova prednosti u odnosu na Sent Galen, a na ruku im je išao i poraz prvog pratioca od Lugana u nedelju.

Iverdon

Mada su novajlije u ligi fudbaleri Iverdona su odigrali sasvim solidno jesenji deo sezone. Još uvek imaju šansu da se domgnu 6. mesta mada su sada 9. sa četiri boda manje od Lucerna koji drži tu poslednju kartu za plej-of. Sumnjamo da će Iverdon razigravati za titulu, mnogo je realnije da ostanu u donjoj polovini tabele, a ako izgube u Bernu to će biti i izvesno. Jedina šansa im je da pobede na dve preostale utakmice ali i da timovi ispred njih, Grasfopers, Vintertur i, posebno, Lucern, ne budu uspešni. Sve u svemu čak i da ostanu u plej-autu, glavni cilj, a to je opstanak, ne bi smeo da dođe u pitanje i pored činjenice da je švajcarska Super liga ove sezone izjednačenija nego ikad.

Predlog

Iverdon je bio najbolji u Čelendž ligi prošle sezone i ušao bi u elitu čak i da se Super liga nije širila. Da su zasluženo prvi vidi se i po tabeli Super lige u ovom momentu jer su dve ostale ekipe, koje su sa njima napredovale do elitnog ranga, na dva poslednja mesta, radi se o Lozani i Lozani Ouši. U prvom okršaju Jang Bojsa i Iverdona jesenas bilo je 2:2, a sada je naš predog pobeda aktuelnog šampiona. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.