Sreda, 31/01 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
31/01Iran vs Sirija1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
29/01/2024 13:17
U poslednjoj utakmici osmine finala Azijskog kupa sastaju se Iran i Sirija. meč je na programu u sredu u 17 časova.
Iran

Svakako da su Iranci jedni od glavnih favorita na Azijskom kupu, mada na kontinentalnom šampionatu nisu slavili od 2007. godine. To im je bila četvrta titula jer su prethodno osvojili tri vezane u periodu od 1968. do 1976. godine. Igrao je Iran dobro na Mundijalu pre 13 meseci ali je ponovo ostao bez plasmana u nokaut fazu i to zbog najboljnijeg poraza u poslednjem kolu grupne faze, onom od Sjedinjenih Američkih Država. Čini se da je taj poraz presudio i selektoru Karlosu Keirošu koga je pred ovo prvenstvo zamenioAmir Galenei, čovek koji je Irance predvodio još pre 17 godina. Tim je ostao isti, glavne zvezde su i dalje Sardar Azmun i Mehdi Taremi, a u tri utakmice grupne faze na ovom prvenstvu su zabeležili sve tri pobede. Iran je slavio protiv Palestine, Hong Konga i Ujedinjenih Arapskih Emirata, jedinog ozbiljnog konkurenta.

Sirija

Sam plasman u nokaut fazu je veliki uspeh za selekciju iz zemlje koja je skoro razorena ratom i iz koje je nastao pravi egzodus stanovništva. Najveća snaga ove reprezentacije je selektor Ektor Kuper. Slani Argentinac se prihvatio zadatka da odvede Siriju na Azisjski kup, a eto uspeo je da ih uvede i među 16 najboljih reprezentacija na najvećem kontinentu. Ovim plasmanom Sirijci su ujedno i izjednačili svoj najbolji rezultat sa ovog takmičenja, pošto nikad do sada nisu prošli u osminu finala. Teško će to uraditi i sada, Iran je svakako veliki favorit, ali nada postoji. Sirija je u grupnoj fazi igrala bez golova protiv Uzbekistana na premijeri, onda su sa 1:0 izgubili od Australije da bi ih u nokaut fazu uveo trijumf protiv Indije sa 1:0. Dali su samo taj jedan gol, ali je i on bio dovoljan za osvajanje trećeg mesta u grupi. S druge strane samo su jedan gol i primili, onaj od \'\'Kengura\'\'. Dosta reprezentativaca igra širom Evrope ali i u Argentini i Saudijskoj Arabiji. Nisu bez iskustva, ali je kvalitet upitan.

Predlog

Bila bi velika senzacija da se Sirtija, i to preko Irana, kvalifikuje za četvrtfinale. Iskustvo, ali i kvalitet, na strani je Irana, a Sirija je svoj najveći domet u kvalifikacijama za Mundijal imala pred Rusiju 2018. godine kada su igrali interkontinentalni baraž. Punih 50 godina Sirija nije pobedila Iran, pa neće ni sada. Za pobedu Irana dobija se kvota od 1.36 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.