Četvrtak, 01/02 - Fudbal, Švajcarska, Super League
01/02Lausanne Ouchy vs Lucern1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
31/01/2024 15:05
U pretposlednjem kolu regularnog dela prvenstva u švajcarskoj Super ligi sastaju se debitant iz Lozane i ekipa Lucerna. Utakmica je na programu u četvrtak u 20.30.
Lozana Ouši

Mada su po prvi put zaigrali u švajcarskoj eliti fudbaleri tima iz dela Lozane pod imenom Ouši, sasvim su se dobro snašli na startu. Međutim, kako je takmičenje odmicalo tako je i Lozana Ouši padala na tabeli da bi sada, dva kola pre kraja drugog kruga, bili ubedljivo poslednji. Ništa još nije izgubljeno, posle 33. kola liga se deli na dva dela, prvih šest timova igraju za titulu i plasman u evropske kupove, dok se preostalih šest nadmeće u borbi za opstanak. Igraće se još dovoljno utakmica do kraja da Lozana Ouši izbegne poslednju poziciju, jedinu koja direktno vodi nazad u Čelendž ligu. Možda su malo prerano ušli u elitu iskoristivši činjenicu da se Super liga širila, pa su kao treći u Čelendž ligi imali priliku da preko baraža odu u viši rang i oni su je iskoristili.

Lucern

Gosti su u gornjem delu tabele, trenutno je Lucern na šestom mestu ali su njihove ambicije sigurno veće i sežu do plasmana u evropske kupove. Za početak bi morali da budu među šest prvoplasiranih timova kada se liga bude delila na dva dela i da igraju u plej-ofu. Od ove sezone se liga ne igra četvorokružno već trokružno, a posle toga se igraju još deset kola protiv timova koji su u gornjem domu. Lucern je 2024. godinu otvorio porazom u Iverdonu ali je u prethodnoj rundi slavio na svom terenu protiv Lozane, još jedne ekipe koja je proletos ušla u elitu. Seriju protiv dojučerašnjih drugoligaša završavaju utakmicom kod Lozane Ouši, debitanta u Super ligi.

Predlog

Prvi meč između ova dva tima, ujedno i prvi u istoriji u kome su se sastali Lozana Ouši i Lucern, odigran je jesenas u Lucernu a dobio ga je domaći tim sa 2:1. Čini nams e da je i sada Lucern bliži trijumfu, pre svega zbog loših rezultata Lozane Ouši, pa vam savetujemo dvojku sa koeficijentom 2.19 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.