Petak, 02/02 - Fudbal, Italija, Serija A
02/02Lecce vs FiorentinaDupla šansatip: 1X
8 / 10 Ulog
01/02/2024 13:42
Prva utakmica 23. kola italijanske Serije A igra se na stadionu Via del Mare na jugu zemlje. Leće doćekuje Fiorentinu u petak od 20.45.
Leće

Ekipa sa juga Italije u velikim je problemima. Posle odličnog starta sezone izgledalo je da će se Leće boriti i za plasman u Evropu, ali ta nada nije dugo trajala i evo opet tima sa Via del Marea u borbi za opstanak. U prethodnih šest kola Leće je pet puta izgubio i samo jednom odigrao nerešeno, i to protiv Kaljarija na svom terenu. U tri poslednja kola, odigran u drugoj polovini januara, doživeli su tri poraza, ali su i rivali bili jaki. Ba strani su izgubili od Lacija i Đenove dok su u Lećeu poraženi od Juventusa. Sada su na 14. mestu sa samo 21 bodom, tri više od Kalajrija prvog tima u zoni ispadanja. S druge strane može da ih raduju nešto bolja izdanja na svom stadionu, osim poraza od Juventusa u prethodnom duelu Leće nije izgubio na četiri vezana meča na Via del mare.

Fiorentina

Za Violu 2024. godina bolje da i nije krenula. Sve do pauze u prvenstvu Fiorentina je igrala izvanredno i nalazila se na mestu koje vodi u Ligu šampiona. Godinu su završili sa tri uzastopna trijumfa, a što je posebno interesantno sva tri puta su slavili rezultatom 1:0, protiv Verone i Torina na svom Artemio Frankiju i u Monci protiv istoimenog tima. Sa te tri pobede i dva remija pre toga, imali su seriju od pet utakmica bez poraza, da bi u 2024. godini već upisali tri poraza na pet odigranih utakmica. Pored dva poraza u Seriji A, od Sasuola i Intera, zanimljivo opet minimalnim rezultatom, poraženi su i od Napolija u polufinalu Super kupa igranom u Saudijskoj Arabiji. Jedini uspeh u 2024. godini ostvarili su u Kupu Italije tako što su u četvrtfinalu eliminisali Bolonju nakon penala. Na tabeli su pali na 6. mesto sa istim brojem bodova kao i sedmoplasirani Lacio.

Predlog

Za ekipu iz Firence ništa nije izgubljeno, oni i dalje ovu sezonu mogu da pretvore u najbolju u istoriji pošto su u igri za dva trofeja ali i plasman u Ligu šampiona. Najbliži cilju su u Kupu Italije gde su u polufinalu, a čeka ih i osmina finala Lige konferencija. Ono što brine navijače je kriza rezultata, i mi ne očekujemo da je prekinu na teškom gostovanju u Lećeu. Naš predlog je dupla šansa na domaćina sa kvotom 1.75 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.