Petak, 02/02 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
02/02Australija vs Južna KorejaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
01/02/2024 14:06
Derbi četvrtfinala Azijskog kupa igraju Australija i Južna Koreja. Mesta u polufinalu ima samo za jednu selekciju a utakmica se igra u petak od 16.30.
Australija

Kenguri kao da nisu imali teži ispit na ovom prvenstvu sve do sada. U grupnoj fazi Australija je pobedila Indiju i Siriju bez primljenog gola, da bi u poslednjem kolu remizirala sa Uzbekistanom 1:1. U osmini finala za rivala su imali selekciju Indonezije koja im nije bila ravnopravan takmac nijednog trenutka. Meč je završen rezultatom 4:0, a već posle prvih 45 minuta Oziji su imali dva gola prednosti. Na nedavnom Mundijalu, čiji je domaćin isto bio Katar, Australija je igrala u nokaut fazi, a i na Azijskom kupu, na kome učestvuju od 2007. godine, imali su dosta uspeha. Slavili su 2015. pošto su prethodno 2011. igrali u finalu. Nešto slabiji bili su samo u Emiratima gde su ispali u četvrtfinalu od domaćina. U ekipi su poznata imena poput Metju Rajana, Džeksona Irvajna ili Krejga Gudvina. Na klupi je i dalje Grejem Arnold.

Južna Koreja

Kroz iglene uši su se Korejci provukli do četvrtfinala. Protiv Saudijske Arabije su izjednačili u devetom minutu sudijske nadoknade, a pošto pobednika nije bilo ni posle 120 minuta igre, pristupilo se izvođenju penala a sigurniji egzekutori bili su Korejci i tako izbacili jednog od favorta ovog prvenstva. Daleko od toga da Taeguk Ratnici nisu među favoritima na Azijskom kupu, ovo je ozbilja selekcija koju sa klupe predvodi bivši nemački selektor i legendarni napadač Pancera Jirgen Klinsman. Međutim, Korejci baš i nemaju mnogo uspeha na kontinetalnim prvenstvima, imaju samo dva trijumfa, a od prethodnog su prošle 64 godine. Pravo je čudo da je tako,kada znamo da je Južna Koreja postala stalni učesnik Svetskih prvenstava, a da je 2002. godine osvojila i treće mesto na Mundijalu, koji je zajedno sa Japanom i organizovala. Najveća zvezda tima, a možda i celog šampionata, je napadač Totenhema Hjong Min Son, ali su tu i odlični Kim Min Džae i Li Kang In.

Predlog

Ove dve selekcije igrale su u finalu Azijskog kupa 2015. godine i tada je slavila Australija posle produžetaka. Prethodno su igrali i u istoj grupi a tada je bila bolja Južna Koreja. Korejci su u grupi pobedili Bahrein i igrali nerešeno sa Malezijom i Jordanom, a zabrinjava činjenica da su na ta tri meča primili čak 6 golova. Zato očekujemo golove i u ovom duelu a za GG kvota je 2.10 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.