Subota, 03/02 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
03/02Mali vs Obala SlonovačeDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
02/02/2024 12:39
Domaći Afričkog kupa nacija jedva se izborio za nokaut fazu, ali je onda eliminisao šampiona. Meč protiv Malija igra se u subotu od 18 časova.
Mali

Već posle pobede nad Južnom Afrikom, u prvom kolu svoje grupe, bilo je jasno da će selekcija Malija igrati u nokaut fazi Afričkog kupa nacija. Za to im je bilo dovoljno da u naredne dve utakmice ne izgube i oni su odigrali nerešeno sa Tunisom i Namibijom. U nokaut fazi igrali su meč sa snažnom Burkinom Faso i pobedili sa 2:1. Evo ih ponovo u završnici kontinentalnog šampionata, do sada su jednom bili drugi i dva puta treći, ali se Orlovi nikad nisu kvalifikovali za neki Mundijal, što je najveća želja fudbalskih zaljubljenika u ovoj zemlji. U ekipi je dosta kvalitetnih igrača, tu su Haidara iz Lajpciga, Bisuma iz Totenhema, Samaseko iz Hofenhajma i Kamara iz Monaka. Selektor je Erik Šel, nekada reprezentativac ove zemlje.

Obala Slonovače

Od očaja do sjaja, tako se mogu nazvati izdanja selekcije domaćina ovog šampionata. Slonovi nisu kvalitetni kao onda kada su u reprezentaciji igrali Didije Drogba, Jaja i Kolo Ture ili Žervinjo, Kalu i Boni, ali kao domaćini svakako da imaju naveće ambicije. Nije se očekivalo da imaju problema da prođu grupu a oni su se jedva \'\'umuvali\'\' u nokaut fazu. Na kraju su kao poslednja trećeplasirana reprezentacija ušli među 16, ali ih je pogledala i fortuna u poslednjem kolu, pa su im odgovarali mnogi rezultati. A sami su sebi iskopali rupu porazom od 4:0 Ekvatorijalne Gvineje u poslednjem kolu. Pre toga su izgubili i od Nigerije i pobedili Gvineju Bisao na startu. Mnogi su ih otpisali za četvrtfinale jer su za rivala u osmini finala dobili Senegal, aktuelnog šampiona i jednog od najvećih favorita za titulu i sada. Međutim, uablistala je Obala Slonovače kada se najmanje nadalo i slavila protiv Senegala posle penala. Rezultat u regularnom toku bio je 1:1. Napad je bolji deo tima za domaćina, tu su Sebastijan Ale, Nikolas Pepe i Žeremi Boga.

Predlog

Mada je Mali više pokazao do sada, ne treba prenebregnuti činjenicu da je Obala Slonovače domaćin turnira a to u Africi mnogo znači. Gotovo svi najveći favoriti su već završili takmičenje, Egipat, Senegar. Alžir, Tunis, pa svaka od preostalih osam selekcija ima čemu da se nada. Za ovaj meč naš predlog je igra gol-gol za koju se u kladionici Primobet dobija kvota 2.28.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.