Subota, 03/02 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
03/02Katar vs UzbekistanUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
02/02/2024 13:05
Domaćin Azijskog kupa i aktuelni šampion ovog kontinenta igra u četvrtfinalu protiv selekcije Uzbekistana. meč je na programu u subotu od 16.30.
Katar

Bez većih problema aktuelni šampion Azije je prošao do četvrtfinala i na ovom prvenstvu. Sada im je bilo lakše utoliko što su domaćini. U grupi je Katar pobedio sva tri meča, redom su padali Liban, Tadžikistan i Kina, a za ti 270 minuta igre Katarci nisu primili ni gol. U osmini finala rival je bila Palestina. Protiv selekcije zemlje koja je razorena slavili su sa tesnih 2:1 i do pobede su stigli u drugom poluvremenu. Sastav je bukvalno isti kao na Mundijalu koji su irganizovali pre nešto više od godinu dana. Tada su postali prvi domaćin koji nije uzeo ni bod u tri meča na Svetskom prvenstvu ali dalkeo od tga da su u potpunosti razočarali. Problem je što se fudbal nije \'\'primio\'\' u Kataru onako kako se očekivalo, pa je zato od Kine preuzeta i organizacija ovog takmičenja, koje je Katar osvojio u Emiratima 2019. godine.

Uzbekistan

Možda je slekcija zemlje koja dolazi iz nekadašnjeg SSSR-a nepoznanica za ljubtelje fudbala na ovim prostorima, ali je njihov selektor dobro poznato ime. Uzbekistan vodi Srećko Katanec, bivši igrač Partizana i Dinama, ali i selektor Makedonije, Slovenije, Emirata i Iraka. Uzbekistan ima jedno polufinale na Azijskom kupu, bilo je to još 2011. godine i to kada je domaćin takođe bio Katar. U grupnoj fazi Uzbekistanci su pobedili samo Indiju, a odigrali su nerešeno sa Sirijom i Australijom, što je bilo dovoljno za prlaz u nokuat fazu. Pogledala ih je i sreća, za rivala su dobili tim Tajlanda i slavili su sa 2:1 u tom meču. Iako su u Katar došli bez najboljeg igrača Šomurodova, tu su poznati fudbaleri Husanov iz Lansa, Fajzulajev iz CSKA i Ašurmatov iz Rubina. Uglavnom reprezentativci igraju u Rusiji, dok je najbolji strelac Sergejev iz domaćeg Pahtakora.

Predlog

Nisu Uzbekistanci za potcenjivanje i domaćina čeka ozbiljan posao. Biće ovo tvrd meč i mogao bi da odluči i samo jedan postignuti gol. Ko prođe u polufinale biće u prilici da napadne i trofej, što je za Uzbekistan i fudbal u ovoj zemlji velika stvar. Pokuajte s igrom 0-2 gola a za nju u kladionici SuperBet dobijate koeficijent koji iznosi 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.