Ponedeljak, 05/02 - Fudbal, Kipar, 1st Division
05/02APOEL vs AEK Larnaca1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
03/02/2024 13:52
Lider neće imati lak zadatak protiv gostiju koji su u odličnoj formi. Meč u Larnaki igra se u ponedeljak od 18 časova.
APOEL

Ekipa iz Nikozije ostala je bez titule prošle sezone mada je to u jednom trenutku izgledalo kao izvesno. Na kraju su bili drugi, ostali su iza Arisa iz Limasola i pokušaće ove sezone da poprave to što su upropastili prethonde. Za sada im sve ide po planu, APOEL je lider kiparskog prvenstva i ima četiri boda više od aktuelnog šampiona iz Limasola. U tri prethodna kola, nakon poraza od Ahnasa, bili su vrlo ubedljivi i slavili uz 14 datih golova. To je skoro pet po meču, ali treba reći da su rivali bili iz kategorije slabijih. na domaćem terenu APOEL je nesavladiv, a samo je u prvoj utakmici ostao bez pobede u duelu sa Apolonom. Sledilo je 10 uzastopnih pobeda u prvenstvu pred domaćim navijačima.

AEK Larnaka

Gosti su u odličnoj formi i stigli su do treće pozicije. Za vodećim APOEL-om zaostaju 6 bodova, dok je drugoplasirani Aris iz Limasola udaljen samo dva. Dobro je AEK igrao i prošle sezone, na kraju su bili treći i izborili plasman u Ligu konferencija. Nisu uspeli da izbore grupnu fazu u kvalifikacijama ih je izbacio izraelski Makabi iz tel Aviva, ali su zato u prvom kolu eliminisali beloruski Žodino. Već tri meseca je AEK bez poraza, tačno 12 utakmica u prvenstvu ne znaju za gorčinu neuspeha i sa dosta samopouzdanja ide na noge lideru i najboljoj kiparskoj ekipi. Na strani su izgubili polsednji put još u septembru, da bi nakon toga naređali 8 utakmica bez poraza sa po četiri pobede i remija.

Predlog

U prvom delu sezone u Larnaki meč između ova dva tima završen je ubedljivom pobedom APOEL-a sa 3:0. To je ujedno i poslednji meč koji je AEK izgubio do sada. Međutim, APOEL je mnogo uspešniji u međusobnim okršajima poslednjih godina. Ekipa iz Nikozije je samo jednom izgubila od AEK u poslednjih deset odmeravanja snaga u prvenstvu Kipra. Očekujemo da uspešnu seriju nastave i u ovom meču i ostvare novu pobedu koja ih ostavlja na vrhu tabele. Za jedinicu se u kaldionici SuperBet dobija koeficijent 2.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.