Utorak, 06/02 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
06/02Jordan vs Južna KorejaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
05/02/2024 16:55
Bliži se kraju Azijski kup, u naredna dva dana igraju se utakmice polufinala, a u prvom se sastaju Jordan i Južna Koreja u utorak od 16 časova.
Jordan

Sada je i definitivno jasno da je selekcija Jordana najprijatnije iznenađenje ovog šampionata. Za ostala tri polufinalista se i očekivalo da budu u polufinalu, ali za Jordance nikako. Ipak, uporni i posvećeni uspeli su prvo da prođu grupu pobedivši samo Maleziju. Sa Južnom Korejom su remizorali i na kraju izgubili od Bahreina ali ih to nije koštalo prolaska u nokaut fazu. U osmini finala napravili su iznenašenje trijumfom nad Irakom sa 3:2, a da sve bude interesantnije uspeli su da preokrenu rezultat iako su do 95. minuta gubili sa 2:1. Prvo je Al Dardur poravnao na 2:2 da bi u 97. minutu Al Rašdan doneo neopisivo slavlje navijačima ove selekcije. U četvrtfinalu je Jordan napravio još jedno iznenađenje ali ne toliko kao što je to bila pobeda nad Irakom. Slavili su protiv Tadžikistana minimalnim rezultatom i to zahvaljujući autogolu rivala, i evo ih među četiri najbolja azijska tima.

Južna Koreja

Svakako da smo očekivali Korejce u završnici mada su oni dovde došli uz veliku pomoć fortune. Bili su otpisani i u osmini finala i u četvrtfinalu ali su se na volšeban način izvlačili golovima u sudijskoj nadoknadi. Što se tamičenja po grupama tiče Južna Koreja je pobedila samo Bahrein u tri odigrana meča, a remizirala je sa Jordanom i Malezijom. Simptomatično je bilo da su za tih 270 minuta dali čak 8 golova ali su zato i primili 6, što je previše posebno ako gledamo ko su im bili rivali. Da nešto ne štima u ekipi selekcije sa dalekog istoka video se i u osmini finala. Protiv Saudijske Arabije bili su na korak od ispadanja, ali ih je u sudijskoj nadoknadi spasio gol Čoa iz danskog Mitjilanda. Kasnije su od Saudijaca bili uspešniji na penale. U četvrtfinalu su takođe bili na nekoliko desetina sekundi do ispadanja, Australija je vodila sve do 96. minuta kada je izjednačio Hvan Hi Čan iz penala, da b i u produžecima presudio gol Hjong Min Sona iz slobodnog udarca.

Predlog

Zanimljivo je da su se Jordan i Južna Koreja već sastali u grupi i da je taj duel završen remijem, što je u tom momentu odgovaralo i jednima i drugima pošto su pobedili u prvom kolu. I u tom meču su se Korejci izvukli golom u sudijskoj nadoknadi. Istina prvi su poveli, do poluvremena je Jordan preokrenuo, da bi autogol Al Araba doneo bod Korejcima. Sada su veliki favoriti reprezentativci selekcije sa dalekog istoka, ali neće imati lak posao. Neće biti ni golova kao u prvom odmeravanju snaga, pa je naš predlog igra 0-2 gola sa kvotom 1.65 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.