Sreda, 07/02 - Fudbal, Međunarodni, AFC Asian Cup
07/02Iran vs Katar1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
05/02/2024 19:22
U drugom polufnalu na Azijskom kupu sastaju se domaćin Katar i odlična selekcija Irana. Utakmica je na programu u sredu od 16 časova.
Iran

Nije nikakvo iznenađenje što Persijance gledamo u završniji kontinentalnog šampionata, ali znajući da oni nisu bili najbolja azijska selekcija već skoro pola veka. Poslednji put su bili šampšioni kontinenta još 1976. godine, inače po treći put u istoriji. U Kataru su bili i krajem 2022. godine na Mundijalu. Malo je nedostajalo da odu u nokaut fazu ali ih je u tome sprečio poraz u poslednjem kolu grupne faze i to od \'\'mrskih\'\' Sjedinjenih Američkih Država. Ovde su u grupi pobedili Palestinu, Hong Kong i Ujedinjene Arapske Emirate, dok u u nokaut fazi eliminisali Siriju na penale i Japan u četvrtfinalu. Protiv Samuraja su bili na velikom iskušenju a do trijufa su stigli golom sa bele tačke u 96. minutu, mada je Japan prvi stigao do prednosti.

Katar

Već drugo veliko takmičenje uzastopno Katar igra kao domaćin. Azijski kup su dobili posle dustajanja Kine da ga organizuje a sve zbog strogih zdravstvenih mera u ovoj zemlji zbog korone. Katar ima velelepne stadione i pitanje je kada će ponovo oni biti puni pošto se fudbal baš i nije primio najbolje u ovoj zemlji. Na Mundijalu su tribine bile pune zbog velikog broja stranih navijača, ali već na Azisjkom kupu su više prazne nego pune. Katar je u grupni bio bolji od Libana, Tadžikistana i Kine, a za tih 270 minuta nisu primili nijedan gol. U osmini finala rival im je bila Palestina koju su savladali sa 2:1. Prvog ozbiljnog ribvala imali su tek u četvrtfinalu kada im se suprotstavio Uzbekistan sa Srećkom Katanecom na klupi. Posle 120 minuta rezultat je bio 1:1, a Katar je bio mnogo srećniji posle penala, mada su Uzbekistanci imali prednost kod izvođenja.

Predlog

Treba reći da Katar brani titulu osvojenu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima na prošlom kontinentalnom šampionatu. Ipak, ova selekcija je nekako u padu, mada nije izgubili ovde na Azijskom kupu. S druge strane čini nam se da Iran igra bolje kako vreme odm iče, a ovo je i poslednja šansa da ova generacija sa Taremijem i Džahanbašom uradi nešto veliko. Naš predlog je jedinica, tačnije pobeda Irana, a za nju se dobija koeficijent 1.75 u kladionici SuperBet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.