Sreda, 07/02 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
07/02Obala Slonovače vs Kongo DRDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
05/02/2024 19:39
U drugom polufinalu Afričkog kupa nacija sastaju se domaća selekcija Obale Slonovače i tim Konga. Utakmica je na programu u sredu u 21 čas.
Obala Slonovače

Slonovi su se bukvalno provukli u nokaut fazu i sigurno su bili jedno od većih razočaranja u prvoj fazi takmičenja. Nije Obala Slonovače onako kvalitetna kao pre desetak godina, ali se svakako očekivalo da bez muka prođu grupu u kojoj su bili Gvineja Bisao, Ekvatorijalna Gvineja i Nigerija. Na kraju se ispostavilo da je grupa jaka i da su dve ekipe iz ve grupe u polufinalu. Posle pobede nad Gvinejom Bisau činilo se da će lako u drugu fazu ali su onda poraženi od Nigerije 1:0 i Ekvatorijalne Gvineje sa čak 4:0. Slučaj je hteo da im svi naredni rezultati u ostalim grupama odgovaraju i Slonovi su kao četvrta trećeplasirana reprezentacija ušli među 16 najboljih. U osmini finala su proigrali, posle penala su izbacili branioca titule Senegal, a u četvrtfinalu napravili su preokret za priču i to sa igračem menja. Gubili su od Malija 1:0 i imali čoveka manje, stigli d remija i pobedonosni gol postigli na isteku 120. minuta u produžecima.

Kongo

Nekadašnji Zair ostao je upamćen kao selekcija koja je dođivela jedan od dva najubedljivija poraza na Svetskim prvenstvima. Bilo je to u Nemačkoj 1974. godinakada je Zair izgubio od tadašnje Jugoslavije sa 9:0. Sadašnji Kongo je mnogo ozbiljnija selekcija i već dva puta je bila bronzana na kontinentalnim šampionatima. Ovde su došli sa ambicijom da odu do završnice i u tome su uspeli. Evo ih među najbolje četiri selekcije, dok mesto u polufinalu nisu izborili ni Maroko, Alžir, Egipat, Senegal i mnogi drugi. U grupi je Kongo bio bez poraza ali i bez pobede. Remizirali su sa Zambijom, Marokom i Tanzanijom, pa su tri boda bila dovoljna da odu dalje. U osmini finala su izbacili Egipat boljim izvođenjem penala, dok su u četvrtfinalu sa 3:1 slavili protiv Gvineje, još jednog prijatnog iznenađenja.

Predlog

Čini nam se da je Obala Slonovače favorit samo zbog činjenice da igra pred svojim navijačima. Poslednji put su se ove dve selekcije sastale međusobno pre oko godinu dana i meč je u Kongu završen bez golova. Sada nam se čini da će golova biti i to bar po jedan na obe strane jer smatramo da će se igrati ofanzivno kao što je to bio slučaj u četvrtfinalu i kod jednih i kod drugih. Za GG kvota u kladionici Primobet iznosi 2.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.