Petak, 09/02 - Fudbal, Austrija, Bundesliga
09/02Salcburg vs Sturm GrazDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
07/02/2024 19:04
Već u prvom kolu drugog dela austrijske Bundeslige igra se veliki derbi. Dve prvoplasirane ekipe sastaju se u Salcburgu u petak od 20.30.
Salcburg

Već punu deceniju tim iz Mocartovog grada dominira u austrijskoj Bundesligi i osvaja šampionsku titulu. Međutim, iz gosine u gosdinu rivali mu sve više prilaze, a razloge treba tražiti i u mnogobrojnim prodajama najboljih fudbalera Salcburga. Kasa je puna, ali za neke veće domete, pre svega u Ligi šampiona, moralo bi se nekad i odbiti neka ponuda. Ovak su bili poslednji u svojoj grupi Lige šampiona i završili sa Evropom pre Nove godine. U Bundelsigi su prvi, ali im je Šturm na samo dva boda iza, a tu negde je LASK iz Linca. S obzirom da nemaju obaveze u Evropi sve će podrediti osvajanju duple krune u Austriji a 2024. godinu započeli su trijumfom u kupu protiv LASK-a u Lincu prošle sedmice kada su slavili sa 3:2.

Šturm

Nadaju se u Gracu da je ovo ta godina kada će pehar šampiona Austrije napustiti Salcburg i preći u vitrine Šturma. Posle prvog dela sezone Šturm zaostaje samo dva boda za Bikovima iz Mocartovog grada, a tek nam predstoji i plej-of u kome će se igrati još deset kola. Šest najboljih timova posle 22 kola igraće u doigravanju za titulu i Evropu, pa nas, posle ovog, čekaju još dva okršaja između Salcburga i Šturma. Ekipa iz Graca je jesenas igrala grupnu fazuLige Evrope, zauzeli su treće mesto i već kroz šest dana očekuje ih baraž za osminu finala Lige konferencija. Rival u dvomeču će im biti slovački šampion Slovan iz Bratislave, pa su im šanse da se nađu u osmini finala najmlađeg evropskog takmičenja biti sasvim realne. U kupu su prošle sedmice pobedili Austriju iz Beča i plasirali se polufinale najmasovnijeg takmičenja.

Predlog

U prvom delu sezone Šturm i Salcburg su odigrali odličan meč u Gracu koji je završen rezultatom 2:2. I sada očekujemo ofanzivnu igru sa obe strane, što su ove ekipe najavile i u Kupu Austrije prošle sedmice. Pobeda Salcburga donela bi im solidnih pet bodova prednosti, ali ni to nije nedostižno u narednom periodu. Naš predlog za ovaj meč je igra gol-gol sa koeficijentom 1.70 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.