Subota, 10/02 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
10/02Verder Bremen vs Hajdenhajm1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
08/02/2024 14:16
Domaćin je u sjajnoj formi ali su i gosti bez poraza u 2024. godini. Meč na Vezeru u Bremnu igra se u subotu od 15.30.
Verder

Verder se u potpunosti probudio i u 2024. godini ima tri pobede i jedan remi. Da sve bude lepše za navijače Zelenih, tri puta su u ovom intervalu gostovali a samo jednom igrali na svom Vezeru. Između ostalih pobedili su Bajern u Minhenu, a to im je bila prva pobeda nad Bavarcima na strani posle više od pola veka. U prošlom kolu Verder je gostovao u Majncu i pobedio tim sa dna tabele sa 1:0. To je bio treći vezani trijumf i peta utakmica u nizu bez poraza u Bundelsigi. Na tabeli je Verder još uvek daleko od vrha, na deobi su 8. mesta sa Hofenhajmom a oba tima imaju po 26 bodova. Ukoliko ekipa iz Bremena nastavi sa pobedama, ni plasman u Evropu neće biti nedostižan, pogotovo jer u ovom momentu Ajntraht iz Frankfurta, poslednji tim u zoni plasmana u evropske kupove, ima samo 5 bodova više.

Hajdenhajm

Ni debitant u Bundesligi ne može se požaliti na formu. Istina posle tri vezane pobede u prvom delu sezone, pred odlazak na pauzu, sada imaju niz od četiri uzastopna remija. Tri puta su u seriji igrali 1:1, protiv Kelna, Volfsburga i Hofenhajma, ali je najznačajniji remi onaj iz prethodnog kola kada su odoleli Borusiji, i to tako što su sačuvali svoju mrežu od gol mašine iz Dortmunda. Uzeli su 4 boda u četiri kola, što nije mnogo ali su produžili niz nepobedivosti na sedam mečeva. Sada je Hajdenhajm na 10. mestu sa 24 boda, devet više od Kelna, prvog tima u zoni ispadanja. Za debitanta u Bundesligi najvažnije je da što pre obezbedi igranje u eliti i u narednoj sezoni, a ako ovako nastave verujemo da će se i to brzo desiti.

Predlog

Prvi meč između Hajdenhajma i Verdera igran je u baražu za Bundesligu u sezoni 2019/20. Verder je tada ostao prvoligaš iako nije pobedio Hajdenhajm u dva meča. Zahvaljujući golovima u gostima tim iz Bremena je slavio u tom dvomeču, s obzirom da je u Hajdenhajmu bilo 2:2 a na Vezeru 0:0. Kasnije je Verder ipak ispao i sastali su se dva puta u Cvajti, a oba tima pobedila su na svom terenu. I jesenas je uspešniji bio tim koji je bio domaćin, Hajdenhajm je slavio sa 4:2, pa nekako smatramo d će i sada bodovi ostati domaćoj ekipi. Za jedinicu se u kaldionici Primobet dobija koeficijent 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.