Nedelja, 11/02 - Fudbal, Švajcarska, Super League
11/02Yverdon vs Servet1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
10/02/2024 12:21
U 23. kolu švajcarske Super lige novajlija Ivredon dočekuje drugoplasirani Servet. Meč se igra u nedelju u 16.30.
Iverdon

Domaći tim se odlično snašao u eliti u koju je upao kao prvoplasirana ekipa iz prošle sezone u Čelendž ligi. Iverdon će pokušati da stigne do plej-of, tačnije do barem šestog mesta posle 33 kola u regularnom delu sezone. Ove godine je sistem takmičenja u Super ligi Švajcarske promenjen, igraju dve ekipe više, a ne igra se četvorokružni već trokružni sistem, posle koga se liga deli na plej-of i na plej-aut. Iverdon je trenutno na 8. mestu, za šestpolasiranim timom su pred ovo kolo zaostajali 6 bodova, što je razlika koju nije lako stići u jednoj ovakvoj ligi. Nadu da će to biti moguće daje im izdanje iz prošlog kola kada su pobedili Cirih na svom terenu sa 3:0.

Servet

Aktuelni vicešampion Švajcarske ponovo je na mestu na kome je završio prošlu sezonu. Servet je drugi, zaostajao je pred ovo kolo šest bodova za vodećim Jang Bojsima, a pošto će se igrati još 11 kola u regularnom delu, a onda sledi i plej-of, dovoljno je vremena da se ta razlika stigne, ali treba biti iskren i priznati da su \'\'mladi momci\'\' i dalje najbolji švajcarski tim. Ekipa iz Ženeve je odlično započela novu 2024. godinu, prvo su remizirali sa Vinterturom 3:3 a onda vezali tri uzastopne pobede protiv Iverdona, Sent Galena i Lozane Ouši. Upravo su pobedom nad Sent Galenom zamenili mesta sa tim timom i posle rokade stigli na drugu poziciju. Ovo je prvi meč trećeg kruga, i možda je ovo poslednji okršaj sa Iverodom za ovu sezonu.

Predlog

Ove dve ekipe imale su međusobni duel pre samo 15 dana u Ženevi. Slavio je Servet sa minimalnih 1:0, dok je prvi meč između ove dve ekipe, odigran još krajem avgusta, pripao Iverdonu sa 4:1. Od tada je prošlo dosta vremena i Servet je sada u mnogo boljoj formi. Zato i očekujemo njegovu pobedu na gostovanju u Iverdonu, a za dvojku se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.