Sreda, 14/02 - Fudbal, Kipar, 1st Division
14/02AEL vs AEK LarnacaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
12/02/2024 20:16
Bliži se kraju prvi deo sezone na Kipru i uskoro ć se liga podeliti na dva dla. U Limasol dolazi odlični AEK u sredu u 18 časova.
AEL Limasol

Domaća ekipa nema više nikakvih šansi da bude u gornjem delu tabele posle regularnog dela sezone. Ostala su još samo dva kola a AEL u ovom momentu ima 11 bodova manje od šestoplasiranog Anortosisa. Igraće, znači, u plej-autu, što u suštini znači da je sezona neuspešna za tim koji je, ne tako davno, bio i šampion. To se dogodilo pre 12 godina, a sećamo se da su u kvalifikacijama za Ligu šampiona bili uspešniji od beogradskog partizana, tadašnjeg prvaka Srbije. Od tada je AEL osvojio samo jedan Kup Kipra, bilo je to per pet godina, a nakon toga nemaju većih uspeha, mada su imali još jedan plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija, ali bez izborene grupne faze. Trenutno su u seriji od pet utakmica bez poraza, sa tri pobede i dva remija, ali su kasno krenuli u finiširanje.

AEK Larnaka

Gosti su trenutno trećeplasirani tim kiparske lige, ali sa solidnim zaostatkom za vodećim dvojcem koji čine Aris i APOEL. Obe ekipe imaju po sedam bodova više od ekipe iz Larnake, pa bi svaki novi kiks AEK značio i oproštaj od birke za naslov šampiona. Inače, AEK je jedan od mlađih kiparsih klubova, postoje tek tridesetak godina, a još uvek nisu bili šampioni svoje zemlje. Imaju trofeje, dva puta su bili najbolji u Kupu Kipra, poslednji put pre dve godine. Prošle sezone su bili vicešampioni, bez titule su ostali samo zbog dva boda, koliko je na kraju više imao APOEL. Niz od pet pobeda prekinuli su baš na gostovanjuu APOEL-u, tada je bilo 2:2 u Nikoziji, ali su zato kolo posle toga podbacili i na svom terenu izgubili od Apolona. Te bodove moraju da nadoknade, verovatno već na ovom gostovanju.

Predlog

Gosti su bolji tim ali ne možemo reći da u dobrom momentumu idu u Limasol. Ne samo da je domaćin rasterećen i u seriji dobrih rezultata, već i AEK mora da ispravi kiks iz prošlog kola kada je poražen od Apolona na svom terenu. Zato ćemo izbeći konačan ishod i predložiti igru gol-gol. Za GG kvota je u kladionici Mozzartbet 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.