Četvrtak, 15/02 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
15/02Olimpijakos vs Ferencváros1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
14/02/2024 16:16
U prvoj utakmici šesnaestine finala Lige konferencija na Karaiskakiju u Pireju sastaju se domaći Olimpijakos i mađarski šampion Ferencvaroš. Meč se igra u četvrtak u 18.45.
Olimpijakos

Glavni cilj za Pirejce je povratak titule na Karaiskaki ali to nikako neće biti jednostavan zadatak. Olimpijakos više nije dominantan u Grčkoj, trenutno su tek 4. na tabeli i imaju solidnih sedam bodova zaostatka za vodećim PAOK-om. Navijače još više brine inferiornost u duelima sa, do skoro, mnogo slabijim Panatinaikosom, a u prethodnih mesec dana Zeleni su dva puta pobedili Pirejce. Prvo u četvrtfinalu kupa je Panatinaikos bio bolji u dvomeču, doduše na penale, a nedavno je slavio i u prvenstvenom duelu. Fdbal u Grčkoj se još igra bez publike, pa će navijači crveno-belih sigurno ispuniti tribine željni ove igre. Olimpijakos je u grupi Life Evrope zauzeo tek treće mesto iza Vest Hema i Frajburga i tek pobedom nad TSC-om u psolednjem kolu obezbedili su baraž za Ligu konferencija.

Ferencvaroš

Mađarski šampion počeo je kvalifikacije za Ligu šampiona, a na kraju je završio u grpi Lige konferencija. Grupa je bila izazovna, tu su bili Fiorentina i belgijski Genk, uz autsajdera, tim Čukaričkog. Na kraju je Fradi uspeo da dođe do drugog mesta, ostali su iza Viole a ispred Genka i imaju priliku da se preko baraža domognu osmine finala. Nije Ferencvaroš ni u svom prvenstvu više onako ubedljiv kao pre nekoliko sezona. U ovom momentu više nisu ni lideri, na prvom mestu je Paks, dok Fradi ima zaostatak od jednog boda. Osvajanje titule je svakako obaveza za tim iz Budimpešte, ali bi i iskorak u Evropi bio poželjan, ne samo zbog koeficijenta već i zbog sticanja samopuzdanja za neke naredne izlaske u Evropu.

Predlog

Treba reći da su i jedni i drugi željni uspeha na evropskoj sceni, samo što je pitanje šta se pod tim podrazumeva. Ostajanje u Evropi i na proleće, posebno od pojavljivanja Lige konferencija kao trećeg ranga, nije neki spektakularan rezultat. Zato bi neko četvrtfinale ili možda i polufinale, bilo vredno pažnje. Za početak se mora ući u osminu, a šanse su, po nama, podjednake. Olimpijakos je favorit na svom Karaiskakiju i predlažemo jedinicu za prvi meč između ova dva rivala. Za pobedu domaćina kvota je 1.99 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.