Četvrtak, 15/02 - Fudbal, Kipar, 1st Division
15/02APOEL vs Aris1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
14/02/2024 16:33
Apsolutni derbi kiparskog prvenstva igra se u 25. kolu regularnog dela takmičenja. Sastaju se dve prvoplasirane eipe i pobednik će, najverovatnije, u plej-of sa pozicije broj 1. Utakmica se igra u etvrtak u 19 časova.
APOEL

Trenutno na vrhu tabele APOEL i Aris imaju jedan broj bodova. Do pre samo dva kola tim iz Nikozije je imao četiri više, ali su dva puta uzastopno remizirali, prvo sa AEK-om iz Larnake na svom terenu a onda i na gostovanju kod AEL-a u Limasolu. To je drugi tim iz Limasola, ekipa Arisa, iskoristila i poravnala se bodovno sa njima. Igraju se još dve prvenstvene runde pre nego što se liga podeli na dva dela. Prvih šest timova igraće u plej-ofu za titulu i plasman u evropske kupove, dok će se ostatak boriti za opstanak. APOEL i Aris su najveći konkurenti da osvoje naslov šampiona, tačnije za APOEL bi to značilo da su ga odbranili, pošto su oni aktuelni prvaci ove ostrvske zemlje. Ono što može da brine navijače ovog kluba je blagi pad forme ali je to možda posledica i činjenice da su imali teške rivale.

Aris Limasol

Gosti su u fantastičnoj seriji rezultata i vezali su čak sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda. Taj niz doveo ih je na deobu prvog mesta sa APOEL-om, a od ishoda ovog duela zavisiće i to ko će sa prve pozicije u doigravanje. Tek ih očekuju naporne utakmice i bitke za titulu, ali bi uspeh u ovom duelu umnogome olakšao posao za tim Ratnika iz Limasola. Aris nije blistao na strani u toku ove sezone, već su četiri puta teren napuštali pognute glave u šampionatu Kipra, a još dva puta su izgubili i u grupnoj fazi Lige Evrope u toku jesenejg dela sezone. Pošto su zauzeli poslednje mesto u grupi iza Betisa, Rendžersa i Sparte, nemaju više evropskih obaveza i mogu se u popunosti posvetiti domaćem prvenstvu i borbi za pehar prvaka.

Predlog

U prvom delu sezone Aris je slavio minimalnu pobedu protiv APOEL-a i samo zbog tog rezultata su trenutno prvi. Odgovara im i remi, jer bi zadržali lidersku poziciju i uz trijumf u narednom kolu u plej-of krenuli kao prvoplasirani tim. Domaći teren je ipak prednost na Kipru pa je nama prva opcija za ovaj meč jedinica. Za trijumf APOEL-a u kladionici MaxBet dobija je se koeficijent 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.