Petak, 16/02 - Fudbal, Engleska, Čempionšip
16/02Vest Bromvič Albion vs SautemptonDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
15/02/2024 17:30
Poraz u Bristolu mogao bi na kraju da skupo košta Svece, pogotovo jer im sada sledi novo, još teže gostovanje. Meč u Birmingemu igra se u petak u 21 čas.
Vest Bromvič Albion

U odličnoj formi je VBA i u prethodna tri kola uzeo je 7 bodova. Na svom terenu pobedili su gradskog rivala Birmingem i Kardif, dok su bod doneli sa teškog gostovanja u Ipsviču. Ipak, jako su daleko od makar drugog mesta i direktnog ulaska u Premijer ligu, ali se nalaze u zoni doigravanja, pa će, najverovatnije, imati priliku da se kroz plej-of domognu elite. Naravno sve pod uslovom da zadrže formu, a Vest Brom je ove sezone igrao baš promenjivo. Trenutno su 5. na tabeli ali od četvrtoplasiranog Ipsvića imaju čak 11 bodova manje. Tako da je njima prioritet da zadrže ovu poziciji, ili eventualno padnu za samo jednu, jer su ta dva mesta jedina upražnjena kada je u pitanu doigravanje.

Sautempton

Sveci su imali neverovatan niz od 30 utakmica bez poraza, računajući Čempionšip i FA kup, a onda je stigao i neuspeh, prvi od septembra prošle godine. Izgubili su u vanrednom kolu od ristol Sitija i to dosta ubedljivo sa 3:1, a taj počasni pogodak postigli su u sudijskoj nadoknadi. Malo ko je predvideo poraz Sautemptona, ekipe u najboljoj formi u ligi, a njima je znatno zakomplikovao situaciju kada je direktan povratak u elitu u pitanju. Lids ih je pretekao i sada su Jorkširci drugi sa dva boda više od Sautemptona ali Sveci imaju jedan meč manje odigran i priliku da naprave novu rokadu. Problem je što ih i sada očekuje vrlo teško gostovanje, još teže od onog u Bristolu, a ne bi smeli sebi da dozvole drugi uzastopni poraz. Podsećamo da je Sautempton jako loše otvorio sezonu ali da je kasnije bio najuspešniji tim.

Predlog

Samo ispadanja Sautemptona iz elite bilo je veliko iznenađenje. Uopšte je prethodna sezone u Premijer ligi donela neočekivan rasplet na dnu, pa su u drugu ligu morali bivši šampion Lester i Lids i Sautempton. Sva tri tima proglašena su za favorite za povratak u Premijer ligu ali im planove za sada kvari jedino Ipsvič Taun. Najveća je borba za drugo mesto pošto je Lester relativno siguran na vrhu, a ako želi da ponovo bude drugi, tim sa Sent Merisa mora da pobedi u Birmingemu. Naš predlog su golovi a na obe strane trebalo bi da padne makar po jedan. Za GG koeficijent u kladionici Meridijanbet iznosi 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.