Subota, 17/02 - Fudbal, Bosna i Hercegovina, Premijer Liga
17/02Željezničar vs Zrinjski1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
17/02/2024 04:04
Ekipa Željezničara će u okviru 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Zrinjski. Meč je na programu od 16 časova.
Željezničar

Velikan sa Grbavice je u ogromnoj krizi i nevjerovatno zvuči podatak da će se do kraja sezone boriti za opstanak u elitnom rangu. Nakon 18 odigranih mečeva u prvom dijelu sezone, uspijeli su da osvoje samo 19 bodova, što je dovoljno za tek 10. mjestu na tabeli. Isti broj bodova ima i Igman koji se nalazi u opasnoj zoni, a samo gol razlika spašava Željezničar od nepopularnog statusa davljenika. U nizu su od 5 uzastopnih poraza u Premijer ligi i svoje bodove će po nama morati da traže protiv znatno slabijih ekipa, a ne Zrinjskog.

Zrinjski

Istorijska sezona za Zrinjski u kojoj su uspijeli da se kroz kvalifikacije domognu Evrope i tako postanu prvi klub iz Bosne i Hercegovine kome je to pošlo za rukom. Ove sezone imaju ozbiljnog konkurenta u trci za titulu, pošto su trenutno na drugom mjestu sa 38 osvojenih bodova, sedam bodova manje od prvoplasiranog Borca. U poslednjih 5 mečeva su upisali 4 trijumfa i 1 poraz, a sa 39 postignutih golova su najefikasniji tim u ligi. U prvom dijelu sezone slavili su protiv Željezničara rezultatom 2:1.

Prijedlog:

Mišljenja smo da su gosti iz Mostara kvalitetniji tim, te da će slaviti u ovom meču. Prema tome predlažemo čistu dvojku po kvoti 1.65 u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.