Nedelja, 18/02 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
18/02Frajburg vs Ajntraht FrankfurtDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
17/02/2024 10:36
Između dve evropske utakmice Frajburg i Ajntraht igraju međusobni meč u Bundesligi. Meč u Frajburgu igra se u nedelju u 15.30.
Frajburg

Mada im sezona na domaćem planu ne ide onako kako su planirali, fudbaleri Frajburga su prezimili u Evropi i sada su na dobrom putu da se plasiraju i u osminu finala Lige Evrope. U prvom meču šesnaestine finala, u tkz baražu, odigrali su bez golova u Lansu sa francuskim vicešampionom. Taj rezultat došao je kao melem na ranu nakon tri vezana poraza u Bundesligi posle kojih je Frajburg pao na 8. mesto. Izgubili su od Verdera i Dortmunda na strani kao i Štutgarta na domaćem terenu, a zabrinjavajuće je bilo i to što su na svakom meču primili po tri gola. I dalje su u igri za novi plasman u evropske kupove, od Ajntrahta, koji je sada česti, imaju samo četiri boda manje.

Ajntraht

Orlovi iz Frankfurta su takođe u četvrtak igrali prvi meč šesnaestine finala Lige konferencija. Njihov rival bio je vicešampion Belgije i aktuelni lider prvenstva u toj zemlji Rojal Union. Vodili su Nemci u Briselu sa 2:0 ali su na kraju morali da se zadovolje nerešenim rezultatom. Gol u gostima više ne donosi prednost, pa ta dva postignuta gola ne donose nikakvu mnogo bolju pozicju za Frankfurt i oni će morati da pobede Belgijance na svom terenu, svejedno da li u regularnom vremenu ili posle produžetaka ili penala. U Bundesligi Ajntraht je uzeo samo bod u dva prethodna kola. Prvo su izgubili od Kelna na strani a onda na svom terenu nisu uspeli da pobede ni slabi Bohum. Ovaj tim je pre dve godine osvojio Ligu Evrope, pa možda pokušaju ovog proleća da tome pridodaju i pehar Lige konferencija, pa na taj način izbore Ligu Evrope za narednu sezonu.

Predlog

U prethodne tri godine Frajburg nije uspeo da pobedi Ajntraht na svom terenu. Jesenas je u Frankfurtu bilo nerešeno, nismo videli ni gol, što se retko dešava u duelima ova dva tima. Možda će i jedni i drugi da budu mislima u revanšima koji se igraju u četvrtak, pa ne očekujemo neki spektakularan meč. Naš predlog je igra gol-gol sa koeficijentom 1.81 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.