Nedelja, 18/02 - Fudbal, Srbija, Superliga
18/02Radnički Niš vs Javor Ivanjica1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
17/02/2024 10:47
Za Nišlije je ovo meč koji moraju da dobiju po svaku cenu. Utakmica na Čairu igra se u nedelju u 17 časova.
Radnički Niš

Ni brojne promene trenera nisu donele ništa dobro Realu sa Nišave. Za njima je vrlo slaba jesenja ezona iz koje će navijači pamtiti samo pobedu nad liderom Partizanom. Sve ostalo bilo je više nego loše i u tom ritmu su Nišlije nastavile i na početku proleća. U prvoj utakmici u 2024. godini Radnički je gostovao kod imenjaka u Kragujevcu i doživeo novi poraz. Gubili su sa 3:0 ali su upornom igrom stigli do 3:2, pa čak imali šansu i da osvoje bod. Sada su an pretposlednjem mestu, iza njih je samo Radnik iz Surdulice, pa se Nišlijama smeši još jedna grčevita borba za opstanak, a prošle sezone su, da podsetimo, opstali tek posle baraža sa ekipom Inđije.

Javor

Ekipa iz Ivanjice doživela je brojne igračke promene u zimskom prelaznom roku i još ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo kakvo ih proleće očekuje. Sudeći po premijeri protiv Partizana Javor će imati opet dobar tim, ali nam nekako izgleda da će imati mnogo problema sa postizanjem golova. Finiš jesenjeg dela za Ivanjičane je bio jako loš, u poslednja četiri kola u 2023. godini osvojili su samo jedan bod, a posle poraza od Partizana taj loš niz je nastavljen i na proleće. U međuvremenu su ispali i iz kupa, pa je poslednji trijumf Javora bio onaj protiv Voždovca još sa kraja novembra. Trener Javora je iskusni Radovan Ćurčić, nekadašnji selektor Srbije, pa je i na njemu da pronađe dobitnu kombinaciju pred važan meč na Čairu.

Predlog

Gosti su u nešto povoljnijem položaju, utoliko što imaju četiri boda više od Nišlija u ovom momentu. Svakako ovo neće biti poslednje odmeravanje snaga ova dva tima u aktuelnoj sezoni jer će se, još jednom, sastati u plej-autu. U prvom delu sezone na meču u Ivanjici javor je slavio minimalnim rezultatom, a sada verujemo da će se Radnički revanširati. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.