Nedelja, 18/02 - Fudbal, Španija, La Liga
18/02Mallorca vs Real Sosijedad1X2tip: X
7 / 10 Ulog
17/02/2024 19:37
Pred revanš sa Parižanima Baskijci moraju da \'\'skoknu\'\' na Balearska Ostrva. Meč protiv Majorke igraju u nedelju od 18.30.
Majorka

Kapitalno važnu pobedu ostvarila je Majorka u prethodnom kolu protiv ekipe Rajo Valjekana. Ona je stigla nakon dva uzastopna poraza i čak pet utakmica u nizu bez trijumfa u La Ligi. U međuvremenu ovaj tim je bio više nego uspešan u Kupu Kralja, stigao je do polufinala i u prvom meču odigrao bez golova upravo sa ekipom Real Sosijedada. Naravno da su Baskijci favoriti u revanšu, radi se o timu koji igra u nokaut fazi Lige šampiona, ali su iznenađenja u najmasovnijem takmičenju uvek moguća. Za tim sa Balearskih Ostrva sada je najbitnije da n izgube od Sosijedada u prvenstvu i tako zadrže distancu u odnosu na ekipe iz zone ispadanja. Pre ovog kola imali su tri boda prednosti u odnosu na Kadiz, prvi tim ispod crte i dobro bi bilo da ta razlika ostane makar tolika i posle ove runde.

Sosijedad

Prenaporan program ima ekipa iz San Sebastijana ove sezone. Još uvek su na tri frinta i mora se priznati da sasvim solidno guraju. Takav ritam platili su brojnim povredama važnih igrača, ali se mora priznati da su, posebn u Ligi šampiona, ostavili odličan utisak. Do nokaut faze stigli su osvajanjem prvog mesta u grupi sa Interom, Benfikom i Salcburgom ali im to nije pomoglo da dobiju lakšeg rivala. Naprotiv, dobili su najtežeg iz slabijeg šešira, francuski PSŽ. Odigran je prvi meč na Parku Prinčeva i Baskijci su se dobro držali do pola sata pre kraja. Tada ih je načeo Mbape, a kasnije su primili još jedan gol i sada su im šanse da eliminišu Svece stvarno male. U domaćem Kupu Kralja su blizu plasmana u finale, treba samo da pobede Majorku u revanšu na svojoj Anoeti, ali su u La Ligi dalkeo od novog plasman u Ligu šampiona i čak su van zone plasmana u evropske kupove u ovom momentu. Sve je to posledica izostanka pobede u poslednja tri kola, a ono što posebno brine je efikasnost. Sosijedad nije dao gol na poslednjih pet uzakmica, tri puta im to nije uspelo u La Ligi i po jednom u Kupu Kralja i Ligi šampiona.

Predlog

Baskijci kao da su zaboravili da daju golove a tako ne može da se pobeđuje. Odbrana je bila na visini zadatka, tri puta je sačuvala svoju mrežu, a onda je bodove sa Anoete odnela Osasuna zahvaljujući samo jednom golu.  PSŽ je dao dva i lako trijumfovao u Ligi šampiona. Pre samo mesec dana ova dva tima igrala su na istom mestu u Kupu Kralaj i meč je završen bez pobednika i bez golova. Smatramo da bi i sada remi bio po meri i jednima i drugim i predlažemo x. Za nerešen rezultat kvota je 2.85 u kladionici Primobet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.