Ponedeljak, 19/02 - Fudbal, Izrael, Ligat ha'AL
19/02Maccabi Netanya vs Makabi Tel Aviv1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
18/02/2024 12:24
Gosti su izgubili lidersku poziciju posle fantastičnog starta sezone. Sada oni pokušavaju da se vrate na vrh a u Netanji moraju da pobede. Utakmica izraelske lige igra se u ponedeljak u 19 časova.
Netanja

Domaći tim je vezao četiri poraza u prvenstvu, a još veći razlog za brigu je činejnica da na te četiri utakmice nisu uspeli da daju ni gol. I pored lošeg skora u ovom periodu ekipa Makabija iz Netanje još uvek ima šansu da se plasira u plej-of, odnosno da prvi deo sezone završi među šest najboljih timova. Sada su od tog željenog šestog mesta udaljeni 4 boda, a ako naprave iznenađenje i pobede imenjaka iz Tel Aviva, eto ih na samo bod od ekipe Sakhnina. Dobar plasman duguju i činjenici da imaju najmanji broj nerešenih rezultata i do sada su samo tri puta remizorali, poslednji put još krajem avgusta, pre onih dešavanja na granici sa Palestinom i prekida fudbaslkog prvenstva u Izraelu.

Makabi Tel Aviv

Kada je Makabi napravio onu neverovatnu seriju pobeda na početku sezone mnogi su ih već proglašavali za nove šampione. Činilo se da dolazi kraj vladavini Makabija iz Haife ali su se stvari posle nastavka prvenstva drastično promenile. Došlo je do rokade na vrhu, aktuelni šampion iz Haife je preuzeo prvo mesto a za to je najvažnija bila duupla pobeda ekipe iz Haife nad imenjakom iz Tel Aviva. Slavio je aktuelni prvak prvo u Tel Avivu a onda, pre dve sedmice  na svom terenu. Posle tog poraza, koji je očigledno dosta uzdrmao tim iz Tel Aviva, usledio je remi ove ekipe protiv Sakhnina i to na domaćm terenu, pa se već može govoriti o krizi ovog tima. Makabi je bio izuzetno uspešan u Evropi tokom jeseni, osvojili su prvo mesto u grupi Lige konferencija i sada čekaju svog rivala u osmini finala ovog takmičenja.

Predlog

Ne može se reći da su u dobroj formi ni fudbaleri Netanje ni gostiju iz Tel Aviva. Videćemo ko će prekinutu krizni period, a bodovi su važni i jednima i drugima. Ekipa iz Tel Aviva želi da ostane u trci za titulu a domaćin da se nađe u plej-ofu. Pre dva meseca Makabi je u Tel Avivu slavio sa 2:1 protiv tima iz Netanje i sada očekujemo pobedu ovog tima. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.