Četvrtak, 29/02 - Fudbal, Rumunija, Liga I
29/02Petrolul vs Univ. CraiovaDupla šansatip: 1X
9 / 10 Ulog
27/02/2024 12:43
Bliži se kraj regularnog dela šampionata u Rumuniji. Ekipe se bore za mesto u plej-ofu. Utakmica u Ploeštiju igra se u četvrtak u 17.30.
Petrolul

Domaći tim još uvek veruje da može izboriti nastup u plej-ofu. Trenutno nisu u toj zoni, pred ovo kolo Petrolul je bio na 8. mestu sa dva boda manje od Hermanštada koji zauzima to poslednje, šesto, mesto koje vodi u doigravanje za tittulu i evropske kupove. Između Petrolula i Hermanštada nalazi se i Uta iz Arada ali mesto u plej-ofu želi i Šepši, pa čak i Ocelul. Igraće se, uključujući ovo, još tri kola pre nego što se liga podeli na dva dela. Posle meča sa Univerzitateom igraju još sa FCSB-om u Bukureštu a onda i sa Šepšijem na svom terenu. Raspored nije lak, a da bi nekako uhvatitli šesto mesto fudbaleri Petrolula moraju da pobede u ovom meču.

Univerzitatea Krajova

Ekipa iz Krajove je u dobroj formi i u prethodna četiri kola ima dva pobede i dva remija. Gotovo izvesno je da će Univerzitatea igrati u plej-ofu ali bi morali da osvoje još neki bod u naredna tri kola. Do kraja regularnog dela prvenstva imaju još dva meča, nakon ovog, a jedini meč na domaćem terenu igraće protiv Rapida iz Bukurešta. Sa 42 boda, koliko Univerzitatea ima pred ovu rundu, nalazi se na 4. mestu, a od prvog tima ispod crte imaju 5 bodova više. Verovatno će im i jedna pobeda biti dovoljna da ostanu u gornjem delu tabele i da igraju u doigravanju za titulu, mada se njihove ambicije završavaju bitkom za plasman u Evropu.

Predlog

U prvom delu sezone Petrolul je iznenadio Univerzitateu u gostima i slavio sa 3:1. Sada je ekipa iz Krajove u boljoj formi i svakako je favorit u Ploeštiju ali nam se čini da je motiv na strani domaće ekipe. Zato smatramo da Petrolul neće izgubiti u ovom meču, pa predlažemo duplu šansu na domaćina. Koeficijent u kladionici Meridianbet za 1x iznosi 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.