Sreda, 06/03 - Fudbal, Grčka, Greece Cup
06/03Aris vs Panaitolikos1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
04/03/2024 20:35
Solunci su blizu plasmana u finale grčkog kupa i imaće priliku da osvete gradskog rivala PAOK. Meč revanša polufinala igra se u sredu u 18 časova.
Aris

Plasmanom u plej-of domaće lige ekipe Arisa ispunila je svoj cilj. Igranje u finalu kupa bilo bi stepenik više ali i velika šansa da osvoje neki trofej, a samim tim se plasiraju i za Evropu. Ratnici su završili na 5. mestu posle redovnih 26 kola elitnog ranga, a sada će pokušati da taj plasman poprave u plej-ofu, mada nam se čini da će to biti dosta teško jer su četiri tima ispred njih sa velikom bodovnom prednošću. Aris je u Kupu Grčke najtežeg rivala imao u osmini finala kada se susreo sa aktuelnim šampionom AEK-om koga je eliminisao u dva meča. Posle 0:0 u Atini pobedili su u Solunu sa 2:1. U četvrtfinalu su bili bolji od Niki Volosa, a u prvom meču polufinala slavili su kod Panetolikosa minimalnim rezultatom.

Panetolikos

Gosti nemaju šta da izgube u revanšu, oni mnisu uspeli da na svom terenu steknu nikakvu prednost, čak su i poraženi sa golom razlike. Teško je očekivati da pobede Aris u Solunu ali u Kupu je uvek sve moguće. Posle tog poraza u kupu Panetolikos je nastavio sa lošim rezultatima u prvenstvu i bezt pobede su u poslednja četiri kola šampionata. Sa dva poraza i dva remija su okončali regularni deo prvenstva, što je na kraju bilo dovoljno samo za 9. mesto i igranje u plej-autu. Ne verujemo da će im opstanak biti ugrožen ali ima još dosta da se igra i nikako ne smeju da se opuštaju. Imali su dosta sreće tokom kupa, uvek im je žreb bio naklonjen i jedino su u četvrtfinalu imali prvoligaša za rivala Tada su eliminisali OFI sa Krita, a čak su i za polufinale dobili najlakšeg protivnika, uzimajući u obzir da su u šeširu bili još PAOK i Panatinaikos.

Predlog

Ovo je svakako utakmica sezone za oba tima. Za pobednika će ona u finalu biti vžnija ali prvo treba stići do završmog meča. Mnogo je bliži tim iz Soluna, dovoljno je da sačuva mrežu na svom stadionu i da ukrsti koplja sa Panatinaikosom u finalu, i tada pokuša da osveti svog gradskog rivala PAOK koga je eliminisao Panatinaikos. Ovde je jedinica izvesna a za nju se u kladionici Meridianbet dobija kvota 1.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.