Četvrtak, 07/03 - Fudbal, Srbija, Superliga
07/03IMT Novi Beograd vs Javor Ivanjica1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
05/03/2024 17:27
Novo kolo srpske Super lige počinje već u četvrtak. Prvi meč igraju IMT i Javor od 14 časova.
IMT

Traktoristi su očajno startovali u drugom delu sezone i u prve četiri utakmice upisali su isto toliko poraza. Na tri od četiri meča nisu uspeli da daju gol, a jedino su efikasni bili u Humskoj protiv partizana kada su dva muta matirali golmana crno-belih. Šta to vredi kada se njihova mreža tresla pet puta. Nema sumnje da će IMT u svojoj debitantskoj sezoni u eliti igrati u plej-autu. Verovatno su toga bili svesni i na startu ali cilj ostaje isti, opstanak u Super ligi. Tokom jeseni imali su svojih odličnih momentata i zahvaljujući tome trenutno su na 13. mestu sa 22 osvojena boda. Od poslednjeplasiranog Radnika imaju 8 bodova više, a uspešniji su i od Železničara i Javora. Prošlog vikenda poraženi u Kragujevcu na Čika Dači od Radničkog sa 1:0 ali se u tom meču video znatan napredak u igri i možda IMT nije ni zaslužio poraz. Ovaj duel sa Javorom je još važniji, radi se o direktn om konkurentu i bodovi iz ovakvih okršaja vrede dvostruko.

Javor

Nisu se ni Ivanjičani proslavili u nastavku prvenstva. Za razliku od IMT-a oni su makar osvojili jedan bod, ali su ipak iza Traktorista na tabeli. Taj b od Javor je osvojio u prošlom kolu protiv Vojvodine na svom terenu kraj Moravice. Iako su Novosađani vodili sa 2:0 uspeo je Javor da postigne dva gola, inače prve pogotke u drugom delu sezone, i osvojio jedan bod. proleće su otvorili tesnim porazima od Partizana u Ivanjici i Radničkog u Nišu. Onda su doživeli mali debakl u duelu sa Kragujevčanima na svom terenu, da bi onda usledio opisani okršaj sa Lalama. Tim trenera Radovana Ćurčića, nekadašnjeg selektora srpske reprezentacije, doživeo je mnogo promena tokom zimskog prelaznog roka i to je ostavilo traga na ekipi koja još uvek nije dovoljno uigrana. Javoru je suđen plej-aut i opstanak je jedini cilj za ovaj klub.

Predlog

Izvesno je da ovo neće biti poslednji ovosezonski duel ove dve ekipe pošto će i jedni i drugi igrati u plej-autu i čeka ih još jedno odmeravanje snaga. U njihovom prvom odigranom u elitnom rangu rezultat je bio 1:1 u Ivanjici. Forma je problematična i kod jednih i kod drugih, IMT ima problem igranja na tuđem terenu kad su domaćini, ali verujemo da će pobediti Javor. Za jedinicu se u kladionici Maozzartbet dobija koeficijent 2.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.