Petak, 08/03 - Fudbal, Holandija, Eredivizija
08/03G.A. Eagles vs PSVDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
06/03/2024 14:24
Pred važan meč u Dortmundu Filipsovci moraju da skoknu do Deventera i odrade posao u domaćem prvenstvu. Utakmica se igra u petak od 20 časova.
Go Ahed Igls

Ekipa iz Deventera jedno je od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u holandskoj Erediviziji. Iglsi su trenutno na visokom 6. mestu i čak imaju šansu da napadnu plasman u Evropu. Teško će to raditi na direktan način, ispred njih su sve sami šampioni i velikani holandskog ali i evropskog fudbala, PSV, Fejnord, Tvente, AZ i Ajaks, ali i da zadrže ovo mesto igraće u doigravanju za plasman u Ligu konferencija. U poslednjih sedam kola Go Ahed Iglsi su poraženi samo jednom, pobedili su četiri puta i dva puta remizirali. Jedini poraz naneo im je Tvente u Enšedeu sa 3:0. Prošle sedmice Iglsi su minimalnim rezultatom u svom Deventeru dobili RKC iz Valvajka.

PSV

Remijem sa jedinim ozbiljnim izazivačem ove sezone Fejnordom, PSV je, najverovatnije, osigurao šampionski naslov. Matematički još uvek nije, ali deset bodova više od Roterdamersa garantuje miran finiš sezone. U 24 odigrane prvenstvene utakmice Filipsovci imaju 21 pobedu i samo tri remija, pa je teško očekivati da uopšte izgube deset bodova do kraja šampionata, i to pod uslovom da Fejnord dobije sve utakmice. Zato je za njih meč sezone onaj koji u sredu igraju n Signal Iduna parku u Dortmundu. Tamo ih čeka domaća Borusija u revanšu osmine finala Lige šampiona. Posle prvih 90 minuta u Ajndhovenu niko nema prednost, rezultat je bio 1:1, ali to ne znači da PSV nema šanse protiv Milionera iz Dortmunda. Umela je Borusija da gubi pred svojim navijačima, to se dogodilo i protiv Hofenhajma nedavno, a pod pritiskom su popustili i u poslednjem kolu prethodnog prvenstva kada su zbog remija sa Majncom ostali bez Salatare u Bundesligi.

Predlog

PSV će svakako biti šampion ali će pokušati da do pehara dođe bez poraza. Nije nemoguće da ostvare takvo dostignuće, mada smo uvereni da bi rado menjali i nekoliko poraza za jednu pobedu u Dortmundu. Taj meč će im sigurno biti u glavi, a možda neko od standardnih prvotimaca bude pošteđen napora u Deventeru. Tu leži šansa domaćina a naš predlog za ovaj meč je igra gol-gol sa koeficijent 1.68 u kladionici Meridianbet za GG.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.