Ponedeljak, 11/03 - Fudbal, Italija, Serija B
11/03Sampdorija vs AskoliDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
09/03/2024 15:47
Poslednji meč 29. kola italijanske Serije B igra se u Đenovi. Sampdorija dočekuje Askoli u ponedeljak od 20.30.
Sampdorija

Neć biti ništa od Sampdorijinog ekspresnog povratka u elitu. Neće im uspeti ono što je za rukom pošlo gradskom rivalu Đenovi, koja se posle samo jedne sezone u Seriji B vratila među prvoligaše. Loš start sezone skupo je koštao Sampdoriju, u međuvremenu je stigla i kazna Saveza i oduzimanje dva boda već na startu takmičenja zbog nepoštovanja rokova. U poslednje vreme igraju mnogo bolje na strani nego na svom Marasiju ili Luiđi Ferarisu, kako je kome draže. Na svom terenu bez pobede su na šest poslednjih utakmica i u tom intervalu imaju po tri poraza i remija. Zato se bivši vicešampion Evrope i šampion Italije nalazi tako nisko na tabeli i još uvek nije obezbedio ni opstanak u Seriji B.

Askoli

Gosti će se do kraja prvenstva grčevito boriti da sačuvaju startus drugoligaša. Askoli je takođe imao boljih dana, radi se o nekada standardnom članu elite ali klubu koji u prethodnim decenijama nikako da se približi društvu najboljih. Crno-beli su bez poraza na poslednje četiri utakmice ali su u tom periodu zabeležili samo jednu pobedu. Pred ovo kolo nalazili su se na 17. mestu. Ta pozicija na kraju sezone donosi samo igranje u baražu za opstanak i cilj Askolija je da u preostalom delu prvenstva napreduju makar dve pozicije i ostanu u ligi bez dodatnih komplikacija. U prošlom kolu Askoli je na svom terenu odigrao bez golova protiv Ređane i ta dva izgublena boda moraće negde da nadoknadi.

Predlog

Samp je kvalitetniji tim ali je motiv u ovom meču na strani gostiju. Pored toga ekipa iz poznate luke nikako da prevaziđe trebu igranja pred svojim zahtevnim navijačima kojima se nikako ne sviđa to što gledaju drugoligaška nadmetanja za vreme dok navijači Đenove uživaju u Seriji A. Prvi meč između ova dva tima okončan je 1:1, pa bi se nekako i ovaj mogao završiti na sličan način. Predlažemo igru gol-gol sa kvotom 2.05 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.