Ponedeljak, 11/03 - Fudbal, Francuska, National
11/03Dižon vs NiorDupla šansatip: X2
8 / 10 Ulog
09/03/2024 16:04
Prvenstvena runda u francuskoj nacionalnoj ligi završava se duelom u Dižonu. Domaćin će ugostiti drugolasirani Nior u ponedeljak od 18.30.
Dižon

Ekipa Dižona uhvatili je kakav takav priključak sa timovima iz vrha ali je preostalo premalo vremena da nadoknade bodovnu razliku u odnosu na dve prvoplasirane ekipe, a ona je i dalje dvocifrena. To u prevodu znači da će se u Dižonu i naredne sezone igrati trećeligaški fudbal, s obzirom da sumnjamo da ova ekipa može doći u situaciju da strahuje za status u ovom rangu. Posle solidnog starta u drugom delu sezone Dižon je izgubio dva puta u poslednja tri kola. Oba puta to je bilo na gostovanjima, prvo kod Vilješranša a onda i Šolea. Taj drugi neuspeh bio je baš neočekivan jer je Šole na poslednjem mestu na tabeli Nacionalne lige. Ipak na domaćem terenu su znatno sigurniji, na poslednjih osam utakmica u Dižonu izgubili su samo jednom i to od ekipe Sošoa.

Nior

Gosti nastavljaju trku kao drugoplasirani tim i trudiće se svim silama da tu poziciju zadrže i u preostalih deset kola. Samo će dve ekipe direktno u Ligu 2, dok će iz treće lige ispasti poslednjih šest timova. Sada će svaki meč sa timovima iz zone ispadanja biti kvalifikacioni, pa nema sigurnih bodova ni na jednom gostovanju. Za Nior bi gostovanje u Dižonu moglo biti šansa da dođu do nove pobede. Domaćin nema neki preveliki motiv i to bi Nior mogao da iskoristi. U odličnoj je formi, na poslednjih sedam mečeva ima 6 pobeda i jedan remi i eventualnom pobedom bi stigao na samo 4 boda razlike od prvoplasiranog Red Stara. Nior više pažnje treba da posveti timovima iza njih, na samo bod zaostatka je Martig i to će im biti najveći konkurent za drugo mesto.

Predlog

Da bi Dižon stekao malu šansu da pojuri drugo mesto morao bi da pobedi skoro sve utakmice do kraja, ali i da timovi ispred njih ne budu nešto naročito uspešni. Ne verujemo u takav scenario a sve bi moglo da bude mnogo jasnije već posle ovog meča sa Niorom. Po nama gosti su bolji i verujemo da nastavljaju dobar prolećni niz rezultata. Neće izgubiti u Dižonu a za duplu šansu na goste dobija se koeficijent koji iznosi 1.65 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.