Utorak, 12/03 - Fudbal, Engleska, Liga 1
12/03Leyton Orient vs Port Vale1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
10/03/2024 14:21
Gosti su u slobodnom padu i ne vidi se kraj crne serije. U vanrednom kolu engleske Lige 1 Lejton dočekuje Port Vejl u utorak u 20.45.
Lejton Orijent

Domaći tim je poražen u subotu u Viganu i propustio je priliku da se dodatno približi ekipama u zoni plej-ofa. Možda je veći prblem bio poraz kolo pre toga kada su na svom Brizbejn roudu izgubili od Bristol Roversa. Oba ta meča Lejton Orijent je izgubio sa 1:0, pa se napadači mogu najviše kriviti za slab učinak. Lejton je trenutno na 10. mestu sa 54 boda, od poslednjeg tima u zoni plasmana u plej-of udaljeni su 7 poena i to je nešto što klub iz Londona može stići do kraja prvenszva, pod uslovom da počne da pobeđuje u seriji. Domaći teren im jeste adut i pored činjenice da su izgubili dve utakmice od poslednje tri kada su bili domaćini. Inače ovaj tim je od skoro u Ligi 1 i čak i da ne uspe da stigne do doigravanja neće biti ništa strašno jer je prioritetni cilj ostanak u trećoj ligi.

Port Vejl

Ekipa Port Vejla dolazi iz mesta Stouk na Trentu i stoga im je lokalni rival tim Stouka koji sada igra u Čempionšipu. Uvek je Port Vejl bio u senci Stouka i vrlo se retko dešavalo da se igra taj tkz \'\'pottiers derby\'\'. U slučaju ispadanja Port Vejla u četvrtu ligu to će se, ako se tako dogodi, desiti još kasnije. Ova ekipa nije loše otvorila sezonu ali od Nove godine igraju katastrofalno. U 204. godini odigrali su 12 prvenstvenih mečeva i samo su na tri uspeli da ostanu neporaženi a izgubili su 9 puta. U subotu su izgubili od Šruzberija na svom terenu i ovaj meč sa Lejtonom čekaju na pretposlednjem mestu na tabeli. Već je otpisan poslednjeplasirani Karlajl, ali će Port Vejl morati da ostavi iza sebe još tri tima ako planira da ostane u Ligi 1. Sumnjamo da će se to dogoditi, ova ekipa nema mentalitet pobednika i gotovo izvesno ćemo ih naredne sezone gledati u četvrtom rangu.

Predlog

U prvom delu sezone Lejton je slavio kao gost kod Port Vejla sa 1:0 a sudeći po sadašnjem stanju stvari sada bi to trebalo da učini još lakše. Možda ne treba očekivati goleadu, ne istiće se Lejton po efikasnosti ali bar jedna lopta mora završiti iza leđa golmana Port Vejla. I to će biti dovoljno za pobedu, a za jedinicu se u kaldionici SuperBet dobija koeficijent 1.62.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.