Sreda, 13/03 - Fudbal, Srbija, Superliga
13/03Radnički Kragujevac vs Zeleznicar P.1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
11/03/2024 15:29
Kragujevčani su u seriji pobeda koju žele da nastave i u meču sa Dizelkom iz Pančeva. Utakmica na Čika Dači igra se u sredu od 14 časova.
Radnički Kragujevac

Pravi hit ove sezone je tim kragujevaččkog Radničkog, posebno od momenta kada je ovu ekipu preuzeo trener Feđa Dudić. Stručnjak iz Bosne i Hercegovine preporodio je ekipu Crvenih đavola i sada svako strahuje od gostovanja u prestonici Šumadije ali i kada im Kragujevčani dolaze u goste. Na pet utakmica u drugom delu sezone ostvarili su isto toliko pobeda, a s obzirom da su slavili i u poslednjem meču u 2023. godini taj niz iznosi šest pobeda. Pred ovo kolo nalaze se na deobi četvrtog mesta sa ekipom Čukaričkog, oba tima imaju po 38 bodova i jasno je da će im Brđani, uz Pazar, Lučance i Vojvodinu, biti konkurenti za plsman u Evropu. U prošlom kolu su Kragujevčani gostovali u Surdulici, već je bio izvestan remi bez golova kada je Kilijan Bevis postigao gol za tri boda. Nije to prvi put da momak sa Gvadalupa donosi bodove na strani, pa je on tako u Ivanjici postigao dva gola i bio najzaslužniji za trijumf.

Železničar

Za Pančevce je opstanak najvažniji, oni su debitanti u eliti i veliki uspeh bi bio da i naredne sezone igraju u društvu najboljih. Železničar je loše otvorio drugi deo prvenstva, u prva četiri kola odigrana u 2024. godini uzeli su samo jedan bod, da bi prvu pobedu zabeležili u subotu u meču sa niškim Radničkim. Ta utakmica izazvala je veliku polemiku, posle nje se sa klupe Nišlija povukao trener Trajković i to uz buru negodovanja stanjem u srpskom fudbalu i sudijskoj organizaciji. Najzaslužniji za šestu pobedu Dizelke u eliti imao je Stefan Hajdin koji je, iako defanzivac, postigao dva gola u trijumfu od 3:2. sada opet igraju sa Radničkim, ovog puta onim iz Kragujevca, a sigurno da ih čeka još teži posao. Železničar je na pretposlednjem mestu, iza njih je samo Radnik a u ovom momentu imaju isti broj bodova sa Javorom i jedan manje od Nišlija, pa će im ti timovi biti najveći konkurenti u bici za spas.

Predlog

Zanimljiv je podatak da su se ove dve ekipe prošlog proleća sastale u baražu za opstanak i da je Radnički bio uspešniji. Tada su oba tima pobedila kao gosti, a u prvoj utakmici u Pančevu u ovom prvenstvu Kragujevčani su slavili sa 2:0. Prethodna dva meča u ligi Radnički je dobio minimalnim rezultatom i verujemo da će pobediti i Želju, makar sa jedim golom. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.