Sreda, 13/03 - Fudbal, Poljska, Ekstraklasa
13/03Korona Kielce vs Raków CzęstochowaDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
11/03/2024 16:26
Ovaj duel trebalo je da se odigra još na početku poljske Ekstraklase u okviru 2. kola. Zbog evropskih obaveza šampiona Rakova na red je došao tek sada. Meč je na programu u sredu od 18.30.
Korona

Ekipa iz Kjleca ne igra tako loše ali se nalazi u baš nezavidnoj poziciji nakon 24. kola. Korona je sakupila 23 boda i samo zahvaljujući boljoj gol razlici ne nalaze se u zoni ispadanja. Ispod njih su tri ekipa, Pušča, Ruh i LKS iz Lođa. Jasno je da im je jedini motiv do kraja sezone borba za opstanak, a malo je nedostajalo da odu u polufinale kupa, u četvrtfinalu ih je tek nakon produđetaka eliminisala Jagjelonija. Korona je u drugom delu sezone slavila na startu protiv LKS-a ali je onda u naredne četiri utakmice uzela samo dva boda. Po dva remija i poraza imaju pred okršaj sa još uvek aktuelnim prvakom Poljske, ekipom Rakova iz Čestohove. Prošlog vikenda u Kjelceu je gostovala Krakovija i taj meč okončan je remijem 1:1 na Suzuki areni.

Rakov

Prošle sezone desila se mala senzacija kada je titula po prvi put u istoriji otiša u vitrine malenog Rakova iz Čestohove. Radi se o klubu sa privatnim kapitalom i u pauzi između dva prvenstva uloženo je mnogo sredstava u stadion i infrastrukturu. Zato je malo trpeo tim, pa je Rakov trenutno na 4. mestu ali i dalje ima dobre izglede da odbrani naslov. Liga je izjednačena, vodeći dvojac koji čine Jagjelonija i Šljons ima pet bodova više, ali bi trijumfom u Kjelceu Rakov došao na samo dva poena zaostatka. Takmičenje u Evropi završili su u grupnoj fazi Lige Evrope i sada su u potpunosti posvećeni domaćem takmičenju. Rezultati u drugom delu sezone nisu sjajni, pobedili su dva puta, dva puta remizirali i jednom izgubili u prvenstvu i jednom u kupu kada su izgubili u četvrtfinalu.

Predlog

Bodovi su važni i jednima i drugima s tim da domaćinu trebaju za opstanak a gostu za titulu. Na meču u Čestohovi Rakov je slavio sa 1:0 što potvrđuje da nisu toliko kvalitetniji, bar ne ove sezone. Naš predlog je igra gol-gol sa koeficijentom 1.81 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.