Četvrtak, 14/03 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
14/03Fenerbahče vs Union Sen-ŽilDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
12/03/2024 17:04
Istanbulski tim stekao je ogromnu prednost nakon meča u Briselu i samo ih čudo može sprečiti da igraju u četvrtfinalu Lige konferencija. Utakmica je na programu u četvrtak od 18.45.
Fenerbahče

Turski velikan napravio je sjajan rezultat pre sedam dana na gostovanju kod lidera belgijske Župiler lige. Pobedio je Fenerbahče sa 3:0 protiv Rojal Uniona u briselskom predgrađu Sent Žiloazu i već je jednom nogom, a mnogi će reći sa obe, u četvrtfinalu najmlađeg evropskog takmičenja. Pored dobrog rezultata u Evropi za Fener je najbitnije da osvoje titulu u Turskoj na koju čekaju predugo, punih deset godina. Trenutno zaostaju dva boda za večitim rivalom Galatasarajem ali se to svakako može stići u preostalih petanestak kola. U poslednjih osam utakmica imaju 7 pobeda i samo jedan remi, a svi sa nestrpljenjem čekaju direktni duel sa Galatom koji će, po mnogima, odlučiti ko će biti šampiona.

Rojal Union

Napravili su Belgijanci odličan posao u Frankfurtu i pobedili sa 1:0, što je bilo dovoljno za ukupan trijumf pošto je u Briselu rezultat glasio 2:2. I tada su bili lošiji na svom terenu ali nisu izgubili, a tek nisu sa tri gola razlike, kao protiv Fenerbahčea. Pitanje je koliko i sami veruju u mogućnost da se nešto takvio nadoknadi u Istanbulu pred punim tribinama Fenerovih tifoza. Rojal Union je posle mnogo godina ušao u belgijsku elitu pre tri godine, u obe prethodne sezone osvajao je vicešampionsku titulu i oba puta je ispuštao ogromnu prednost u plej-ofu. I sada je lider, opet sa prednošću za koju sada ne mislimo da je moguće ispustiti. Jeste ona šest bodova u odnosu na drugoplasirani Anderleht ali bi i to trebalo da bude dovoljno za osvajanje šampionskog pehara.

Predlog

Rojal Union je izgubio dva boda u nedelju, ponovo nije slavio na svom terenu, a rivale je bio Gent. Na strani su u prvenstvu izgubili samo jednom, još na početku sezone kod Mehelena. Napašće Belgijanci i Fener i verujemo da će postići makar gol, ali će isto uraditi i domaćin, a to će biti dovoljno za ukupan trijumf. Za GG kvota je 1.58 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.