Četvrtak, 14/03 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
14/03Fiorentina vs Maccabi HaifaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
12/03/2024 17:32
Prvi meč između ova dva rivala bio je neverovatan. Nadamo se da i revanš može biti takav. Utakmica u Firenci na programu je u četvrtak od 18.45.
Fiorentina

Viola je ostala bez pobede nad Romom u nedelju na neverovatan način. Ne samo da su primili gol za 2:2 u poslednjim sekundama nadoknade, već su promašili i penal u finišu meča kod rezultata 2:1. Izostanak pobede verovatno je ugasio i poslednju nadu da mogu zaigrati u Ligi šampiona naredne jeseni. Mora se priznati da Fiorentina igra dobro ove sezone u Seriji A, posebno je to bilo vidljivo u jednom delu prvenstva kada su bili na mestu koje vodi u Ligu šampiona. Sada su na 8. mestu a od četvrtoplasirane Bolonje imaju osam bodova manje. Ostalo je dovoljno vremena da se to nadoknadi, ali Ljubičasti uporedo igraju i u Evropi, a igraće i u polufinalu Kupa Italije u kom će im rival biti Atalanta. U grupi Lige konferencija nisu imali mnogo problema da osvoje prvo mesto u konkurenciji Ferencvaroša, Genka i Čukaričkog, pa su zato preskočili baraž za ovu rundu.

Makabi Haifa

Aktuelni šampiona Izraela imao je velikih problema tokom jeseni, ne samo zbog svojih igara već i zbog poznatih dešavanja na Bliskom istoku. Prvo je prekinuto prvenstvo ove zemlje a onda su izraelski predstavnici u Evropi morali da svoje utakmice igraju na neutralnim terenima kada su bili domaćini. I pored svega toga Makabi je uspeo da prođe grupu u Ligi Evrope iako je imao samo 5 bodova iz šest utakmica. To je bilo dovoljno za treće mesto iza Viljareala i Rena a ispred Panatinaikosa. Morali su u baraž za osminu finalagde im je rival bio belgijski Gent. U dva meča bili su uspešniji od Belgijanaca i izborili se za dvomeč sa Fiorentinom. Posle prvih 90 minuta imaju gol minusa, taj prvi meč igrao se u Budimpešti, pa će morati na Atremio Frankiju da naprave malu senzaciju i pobede italijanski tim.

Predlog

Makabi je ponovo izgubio lidersku poziciju u Izraelu, sada imenjak iz Tel Aviva ima 5 bodova više i neće biti lako još jednom napraviti rokadu na vrhu i osvojiti novu titulu. Što se revanša u Firenci tiče veliko je pitanje koliko mogu da nadoknade ono što nisu uspeli u Budimpešti. Igraće se opet na gol više, u prvom meču palo je sedam golova a verujemo da će ih sada biti barem tri. Za 3+ kvota je 1.57 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.