Petak, 15/03 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
15/03Bohemians vs Derry City1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
13/03/2024 11:56
Prvenstvo u Republici Irskoj tek se zahuktava ali su već vidljive neke velike promene. Utakmica u Dablinu na programu je u petak od 20.45.
Bohemijans

Ekipa iz Dablina odigrala je 4 utakmice u novom prvenstvu Republike Irske, pobedila je jednom, jednom remizirala i dva puta izgubila. To je daleko od očekivanja za tim Bohemijansa koji je prethodnu sezonu završio na 6. mestu ali sa istim brojem bodova kao i petoplasirani Dandalk. Ipak, ni jedni ni drugi nisu uspeli da se plasiraju za Evropu. Vidljivo je da u Bohemijansu nema nekih važnih igrača iz prethodne sezone pa zato ni porazi od Drogede i Šelburna, u dva prethodna kola, nisu preveliko iznenađenje. U prva dva kola su remizirali sa Slajgom na svom terenu i pobedei Sent Patriks u gostima.

Deri Siti

Skoro do samog finiša prethodnog šampionata Deri Siti je bio u konkurenciji za osvajanje titule ali je na kraju popustio i pehar je ostao u vitrinama Šamrok Roversa. Ambicije u novom prvenstvu su iste, napasti titulu a možda bi ovo mogla da bude ta sezona kada će naslov završiti u Deriju, pre svega jer Šamrok i Dandalk nisu na nivou na kojem su bili u prethodnoj deceniji. U prvih pet utakmica Deri Siti ima 3 pobede i dva remija. Uz lidera Šelburn su jedini još bez poraza i ne sumnjamo da će pokušati što pre da se domognu vrha tabele. Na leto će pokušati da ostavre neki dobar rezultat u Evropi, igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali ih čeka dug put do grupne faze a prostora za bilo kakvu grešku nemaju.

Predlog

U prošloj sezoni Bohemijans i Deri su se sastali četiri puta, dva poslednja završena su remijem a u prva dva po jednom su slavila oba tima i to kao gosti. Samo je u poslednjoj utakmici viđeno četiri gola, dok su u prva tri meča ukupno pala dva gola. Neće ih ni sada biti mnogo a prednost dajemo Deriju. Za dvojku se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.