Petak, 15/03 - Fudbal, Španija, La Liga
15/03Real Sosijedad vs CádizUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
13/03/2024 13:27
Prvi meč 29. kola španske La Lige igra se na Anoeti. Utakmica u San Sebastijau na programu je u petak u 21 čas.
Sosijedad

Sezona se ne odvija po planovima Baskijaca, posebno od njenog nastavka u 2024. godini. Sosijedad je ispao u osmini finala Lige šampiona od Pari Sen Žermena i to tako što je poražen u oba meča. To i nije toliko iznenađenje ali slabi rezultati u La Ligi svakako jesu. Imali su samo jednu pobedu u šest prvenstvenih kola, sve do pobede nad Granadom u prošlom kolu. Čii nam se da je teži udarac za navijače ovog kluba bilo ispadanje u polufinalu Kupa Kralja od Majorke i to posle remija bez golova na Balearskim Ostrvima pošto su u revanšu poraženi na asvojoj Anoeti. Tako je propala mogućnost da u finalu najmasovnijeg takmičenja još jednom igraju sa lokalnim rivalom Atletik Bilbaoom, što bi bio svojevrski baskijski okršaj za trofej Kupa Kralja.

Kadiz

Goste muče druge muke. Kadiz je u zoni ispadanja i biće mu jako teško da izbegne najgore u ovoj sezoni. Ono što je dobro je činjenica da su dva tima već otpisana, Almerija je sigurno u Segundi a sve bliže drugoj ligi je i Granada. Ostaje još jedno upražnjeno mesto u vozu koji ide nizbrdo a Kadiz će morati da preskoči samo još jedan tim na tabeli. Sada imaju dva boda manje od Selte, četiri od Rajo Valjekana i 5 od Majorke. Takav izgled tabele ne obećava, posebno jer je tim iz Andaluzije tek prošle subote došao do treće pobede u prvenstvu. Pre neočekivanog trijumfa nad Atletikom iz Madrida Kadiz je imao niz od 23 uzastopne utakmice bez pobede. Ipak, trijumf nad Jorgandžijama mogao bi da bude nagoveštaj boljih dana i navaja izlaska iz zone ispadanja.

Predlog

Za Kadiz je onespokojavajući podatak da nisu dali gol Sosijedadu na poslednjih pet međusobnih duela. Neće bili lako ni sada da zatresu mrežu na Anoeti, iako odbrana Baskijaca ne funkcioniše u poslednje vreme kao nekada pa su na poslednjih 7 utakmica na svakoj primili najmanje dva gola. Ipak, poslednja dva meča između ovih timova okončana su bez golova i zato je naš predlog igra 0-2 gola sa kvotom 1.58 u kladionici Primobet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.