Subota, 16/03 - Fudbal, Hrvatska, HNL
16/03Slaven Koprivnica vs Rijeka1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
14/03/2024 13:37
Lider hrvatskog prvenstva ide na gostovanje u Koprivnicu. Domaćin želi da se iskupši za ubedljiv poraz na Maksimiru. Meč je na programu u subotu u 15 časova.
Slaven

Za ekipu iz Koprivnice prvenstvo bi već moglo da se završi. Nalaze se tek na 8. mestu od deset timova u eliti ali nema opasnosti po njihov status jer ispada samo poslednjeplasirani tim. To je od početka ekipa Rudeša od koje Slaven ima tačno 20 bodova više u ovom momentu. Za neki bolji rezultat je kasno, od bitke za evropske kupove nema ništa, pa se već sada može reći da se ovaj tim imao mirnu plovidbu tokom aktuelne sezone. Slaven Belupo je osvojio samo jedan bod u poslednjih pet utakmica u prvenstvu. Poraženi su četiri puta a samo su odigrali nerešeno sa Istrom. U prethodnom kolu su gostovali kod aktuelnog šampiona Dinama na Maksimiru i na kraju bili ubedljivo poraženi sa 5:2. Sada će pokušati da pokvare planove lideru šampionata.

Rijeka

Tim sa Rujevice vodi u prvenstvenoj trci ali do kraja je ostalo mnogo da se igra i veliko je pitanje gde će završiti pobednički pehar, da li u Rijeci ili Splitu, ili će stati u Zagrebu. Tri tima sa podjednakim šansama ulaze u finiš, čekaju ih međusobni okršaji i bar-š zbog toga moraju da paze na utakmice sa ostalim rivalima. Jedan od timova koji nema neki posebni motiv je Slaven ali baš to bi mogla da bude \'\'mina\'\' za Riječane. U osam odigranim utakmica u prvenstvu u 2024. godini Rijeka je dobila 7 i samo izgubila na Maksimiru protiv Dinama i to golom sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi. Mogao bi to da bude ključan detalj iz ove sezone ukoliko Dinamo na kraju uspe da odbrani titulu.

Predlog

Rijeka je u odličnoj formi, pobedili su Hajduk u Splitu i sasvim se dobro držali u Zegrebu. Dobijaju i one utakmice sa, tkz \'\'malim\'\' klubovima, ali često do bodova dolaze na vrlo težak način. Ovo je treći okršaj ova dva tima u aktuelnoj sezoni, Rijeka je slavila na prvom u Koprivnici ali je Slaven uzvratio na Rujevici kada je slavio sa 4:2. Sada očekujemo još jednu dvojku a za nju se u kladionici Primobet dobija kvota 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.