Nedelja, 17/03 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
17/03Borusija Dortmun vs Ajntraht FrankfurtUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 3.50
7 / 10 Ulog
16/03/2024 14:00
Za kraj ovog kola nemačke Bundelsile ostavljen je duel na Signal Iduna parku u kome Borusija dočekuje Ajntraht. Meč u Dortmundu igra se u 17.30 u nedelju.
Dortmund

Između dva prvenstvena kola fudbaleri Borusije uradili su ono što je za njih bilo najvažnije, prošli su u četvrtfinale Lige šampiona. Nije to bio lak revanš sa PSV-om i pored dobrog rezultata iz Ajndhovena. Holanđani su u dobrom delu meča bili i bolji rival, a kod 1:0 propustili su mnogo prilika, uključujući i onu De jonga u sudijskoj nadoknadi. Neposredno po toj situaciji Milioneri su dali drugi gol i spustili zavesu na meč. Sada kreće akcija obezbeđivanja igranja u elitnom takmičenju i za narednu sezonu. Trenutno su van te zone, zauzimaju 5. mesto i neće biti lako prestići Lajpcig ili Štutgart do karaja takmičenja. Žreb im je u četvrtfinalu Lige šampiona dodelio Atletiko iz Madrida i ne možemo reći da su bez šansi i u tom dvomeču.

Ajntraht

Orlovi su na mestu koje vodi u Evropu i to im je prioritetni cilj do kraja sezone kojom ne mogu biti u potpunosti zadovoljni. Iz domaćeg kupa su ispali rano i to od trećeligaša Sarbrikena a iz Lige Evrope od belgijskog Rojal Uniona u baražu za osminu finala. Sada su na 6. mestu ali bi eventualnim trijumfom u Dortmundu prišli Borusiji na 4 boda zaostatka i imali bi priliku da se bore i za 5. poziciji i još jedan nastup u Ligi Evrope. Sada su u dobroj formi i čini se da je ovo pravi trenutak za okršaj sa Milionerima koji su umorni posle meča Lige šampiona. Ajntraht nije izgubio u poslednjih pet kola, posle tri vezana remija usledile su dve pobede i sa dosta optimizma odlaze na Signal Iduna park.

Predlog

Dortmund je podbacio na poslednjem meču pred svojim navijačima u Bundesligi i izgubio od Hofenhajma 3:2. Brzo su se ispravili i doneli bodove sa dve naredne utakmice koje su igrali u gostima. Prvo su slavili u Berlinu protiv Uniona a onda i u Bremenu protiv Verdera. Svakako je Dortmund favorit ali i Ajntraht ume da igra na strani. Golovi su opcija, a za 4+ kvota je 2.22 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.