Nedelja, 17/03 - Fudbal, Srbija, Superliga
17/03Napredak vs Radnički Niš1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
16/03/2024 14:11
Srpski El Klasiko igra se u Kruševcu posle senzacionalne pobede Napretka nad Partizanom u vanrednom kolu. Utakmica na stadionu Mladost igra se u nedelju u 20 časova.
Napredak

Čarapani ne odustaju od plasmana u plej-of mada je to u jednom momentu izgledalo skoro nemoguće. Na ruku im jedino ne ide činjenica da se regularni deo prvenstva bliži kraju, i pitanje je da li mogu u narednih 5 kola da se pomere bar jednu poziciju napred i završe makar kao 8. Pred ovo kolo zaostajali su 3 boda za Novim Pazarom i 4 za Lučancima, pa će te ekipe biti njihova legitimna meta u narednom periodu. Dve teške utakmice su za Kruševljanima u poslednja dva kola. Prvo su na svom terenu igrali bez golova sa trećeplasiranim TSC-om da bi u vanrednom kolu srušili Partizan u Humskoj i svrgnuli ga sa vrha tabele. Gol odluke dao je Majdevac, dete Napretka, koji je tek sada dobio pravu šansu u matičnom klubu a pre toga je napravio pun krug kroz Super ligu i inostranstvo.

Radnički Niš

Za Nišlije su došli teški dani. Prošle sezone su ostali u eliti na jedvite jade pobedivši u baražu ekipu Inđije i to nakon poraza od 3:1 u prvom meču. Ništa nisu naučili iz tog primera, pa se i ove sezone grčevito bore za opstanak sa veoma diskutabilnim šansama. Opet su ostali betz trenera, Nikola Trajković se sam povukao nezadovoljan suđenjem njegovom timu, pa su Nišlije Crvenu zvezdu dočekale bez trenera, stručnog štaba i polovine tima. Čak i tako desetkovani nisu bili loši, ali više od časnog poraza nisu uspeli da izvuku. Radnički je na 14. mestu pred ovo kolo, sigurno će igrati u plej-autu, ali nije svejedno sa koliko će bodova ući u doigravanje. njihov najveći kiks je poraz od polsednjeplasiranog Radnika u Nišu pre dve sedmice i to sa 3:0.

Predlog

Kada se sastaju ova dva rivala pravog favorita nema i zato se ovaj okršaj zove srpski El Klasiko. Sada je Napredak u mnogo boljoj situaciji ali ima imperativ pobede. Od dolaska trenera Gaćinovića Kruševljani igraju mnogo sigurnije i morali bi da pobede Nišlije koje su u velikoj krizi. Jesenas je na Čairu bilo 1:1, a sada se za jedinicu dobija kvota 2.10 u kladionici SuperBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.