Četvrtak, 21/03 - Fudbal, Međunarodni, Međunarodne prijateljske utakmice
21/03Malta vs Slovenija1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
19/03/2024 20:25
Slovenci će prvu proveru pred nastup na Evropskom prvenstvu imati na Malti. Utakmica se igra u četvrtak od 19 časova.
Malta

Naravno da Maltežani nisu uspeli da odu na Evropsko prvenstvo, niko to nije ni očekivao od njih, ali svakako da je razočaranje učinak od nula bodova iz osam utakmica. Grupa je bila prejaka za ovu selekciju i oni su izgubili sve utakmice protiv Engleske, Italije, Ukrajine i Severne Makedonije. Njihova jedina šansa da zabeleže neki dobar rezultat je takmičenje u Ligi nacija, a od septembra će se takmičiti u Diviziji D u grupi sa Moldavijom i Andorom. Zanimljivo je da je ova selekcija dobila dva poslednja prijateljska duela, prvo sa Luksemburgom a onda i Gibraltarom.

Slovenija

Janezi su uspeli u nameri da posle dugo vremena odu na neko veliko takmičenje. Plasirali su se na Evropsko prvenstvo i to u grupi sa Danskom, iza koje su bili plasirani, mada sa istim brojem osvojeni bodova. Iza Slovenaca su završili Finci, Kazahstanci, Severna Irska i San Marino. U Nemačkoj će Slovenija biti u jakoj grupi sa Engleskom, Danskom i Srbijom. Pitanje je da li mogu u nokaut fazu ali i igranje na EURU je lep uspeh za jednu novu selekciju koju predvodi iskusni Matjaž Kek.  Što se tiče naredne Lige nacija, Slovenija je u B diviziji sa selekcijama Austrije, Kazahstana i Norveške. Čeka ih jedna komšijska selekcija i dva puta dug put.

Predlog

Kada igraju dve reprezentacije od kojih je jedna bez osvojenog boda u kvalifikacijama za EURO a druga ide na pomenuto takmičenje, sve je jasno. Gosti su veliki favoriti i očekujemo da pobede na Malti. Za domaćina ostaje prilika u narednom kontrolnom meču sa Belorusima da pokušaju da zabeleže trijumf. Za dvojku se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 1.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.